Premierul Viorica Dăncilă prezintă primul bilanț al Guvernului în fața liderilor PSD

Premierul Viorica Dăncilă va prezenta, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD de luni, primul bilanț al Guvernului, potrivit unui anunț al liderului partidului, Liviu Dragnea. Ședința va avea loc la Parlament, de la ora 11.00, informează mediafax.ro.

Întrebat, pe 10 aprilie, dacă va fi făcută o evaluare a Guvernului la ședința CExN al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: “Nu. Va fi o prezentare făcută de prim-ministru, o analiză, un mini-bilanț”. Chestionat dacă este mulțumit de activitatea miniștrilor Cabinetului Dăncilă, Dragnea a replicat: “Sunt mulțumit de activitatea prim-ministrului”, precizând însă că programul de guvernare se implementează ca la carte.

Liderul PSD a infirmat probabilitatea unei remanieri. Totuși, întrebat despre această posibilitate pe termen lung, având în vedere că în presă se discuta despre astfel de amenințări, Dragnea a spus: “Păi normal. Sunt niște prieteni de-ai noștri care în fiecare săptămâna trebuie să inventeze ceva, dar nu există (discuții despre remaniere – n.red.). Probabil că în următorii 10 ani vor fi niște remanieri, dar din câte știu eu, în perioada imediat următoare, nu”.

Referitor la o eventuală dispută între el și ministrul Apărării, Mihai Fifor, Dragnea a explicat: “Eu n-am dispute cu Mihai Fifor”, adăugând că “nu este nemulțumit de activitatea ministrului Apărării”.

Întrebat despre faptul că această informație a plecat chiar de la el, în urma unei declarații făcute acum două săptămâni, Liviu Dragnea a precizat: “Eu pot să fac orice fel de declarație. Încă sunt liber să fac declarații și le pot face. Dacă cineva se simte lezat, foarte bine, să interpreteze, să se supere, să-și facă griji, să dea prin presă că are cu mine conflicte. Eu n-am dispute cu nimeni”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 11 aprilie, că până la acest moment nu s-a discutat despre o remaniere guvernamentală, fiind “prea devreme” pentru o astfel de acțiune. “Nu, nu s-a vorbit despre o remaniere. Este adevărat că unii dintre miniștri merg cu viteza întâi, alții merg cu viteza a doua. Până în acest moment nu s-a discutat despre nicio remaniere. Cred că este devreme să vorbim despre acest lucru, avem două luni de când suntem la guvernare”,a afirmat Dăncilă, la Antena 3.

Dancila și foile de parcurs ale miniștrilor

Vasilica Viorica Dăncilă a spus că a avut discuții cu miniștrii despre “foaia de parcurs” a fiecăruia. “Nu am să dau nume. Ceea ce va pot spune este că am avut discuții cu miniștri, discuții între primul ministru și ministru. Fiecare ministru are o fișă cu programul de guvernare, fiecare trebuie să meargă, o foaie de parcurs. În luna în care trebuie să termine un obiectiv, trebuie să se încadreze în acea foaie de parcurs”, a detaliat premierul.

În spațiul public a apărut infornatia că prima remaniere a Executivului va avea loc după sărbătorile pascale, vizați find miniștrii Economiei – Dănuț Andrusca, Energiei – Anton Anton, Transporturilor – Lucian Șova și Sănătății – Sorina Pintea.

Referendumul pentru familia tradițională, în discuție

Pe ordinea de zi a discuțiile din ședința CExN al PSD s-ar putea află și referendumul de modificare a Constituției, o inițiativa cetățenească a Coaliției pentru Familie. “Poziția mea și cred că și a partidului este cea de anul trecut, este neschimbată. Susținem această modificare a Constituției și anume că famila este căsătoria dintre un bărbat și o femeie, temelia familiei”, a spus Dragnea, completând că propunerea vicepremierului Paul Stănescu care a propus că referendumul să se desfășoare la sfârșitul lunii mai va fi analizată și “o să ținem cont foarte mult de ce a spus domnul Stănescu”.

Liderii social-democraților au discutat, în ședința Biroul Permanent Național din 26 martie, posibilitatea organizării “referendumului pentru familie” în luna mai a acestui an, anunță atunci vicepreședintele PSD, Paul Stănescu. “Conform graficului va fi referendum pentru familie. (…) Din toate calculele în luna mai ar urmă să fie referendumul pentru familie”, a declarat Paul Stănescu, întrebat dacă referendumul va fi organizat în primăvară acestui an.

Sursa foto: realitatea