PREMII DE EXCELENTA pentru ASISTENTA SOCIALA din Sectorul 6

Proiectul “Implica-te, adopta un proiect!”, derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, a obtinut locul al III-lea la categoria ”Dialogul social in administratia publica” in cadrul competitiei de bune practici ”Inovatie si calitate in sectorul public”, editia a VII-a, organizata de Autoritatea Nationala a Functionarilor Publici.

“Implica-te! Adopta un proiect!” este un program de responsabilizare sociala, initiat cu scopul implicarii active a companiilor private in activitatea sociala. Proiectul isi propune sa organizeze periodic intalniri intre organizatiile publice sau private care activeaza in domeniul social, pe de-o parte, si reprezentanti ai firmelor, ai agentilor economici care activeaza in comunitate si au posibilitatea de a se implica financiar in sustinerea programelor sociale, pe de alta parte.

Citeste si: TARG de proiecte sociale, in Sectorul 6

Proiectul a debutat cu o intalnire in cadrul careia reprezentanti ai serviciilor sociale publice si ai organizatiilor nonguvernamentale de pe raza Sectorului 6 si reprezentanti ai companiilor cu sediul social in aceasta comunitate au avut ocazia de a se cunoaste, de a se familiariza cu problematica sociala a comunitatii sectorului. Intalnirea a fost urmata de un targ de proiecte, o manifestare interactiva care a permis institutiilor publice sau organizatiilor private sa isi expuna proiectele sociale astfel incat reprezentantii firmelor prezenti la eveniment sa cunoasca si eventual sa adopte un proiect social ca maniera concreta de a se implica in rezolvarea problemelor sociale din comunitate.

In urma evenimentului de lansare a proiectului  “Implica-te, adopta un proiect”, organizat de  Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in data de 10 aprilie, un numar de zece proiecte sociale au primit sprijin financiar din partea unor firme private. 

Citeste si: PROIECTE SOCIALE “adoptate”de firme private, in Sectorul 6

In cadrul competitiei de bune practici, desfasurata in perioada 26-28 noiembrie in localitatea Poiana Brasov, la sectiunea ”Dialogul social in administratia publica” au participat un numar de zece proiecte derulate de institutii publice la nivel local.

La randul ei, Gala Premiilor de Excelenta – Administratie.ro, organizata in data de 20 noiembrie, a conferit Directei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 “premiul de excelenta pentru activitatea in administratia publica locala”. In cadrul galei au fost premiati cei mai merituosi reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale, care s-au evidentiat in acest an prin eforturile lor pentru dezvoltarea acestui sistem, initiative pozitive si proiecte de anvergura.

Au participat peste 100 de persoane, lideri din administratia publica centrala si locala, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri.

Sursa foto: facebook.com