PREMIILE LAUREUS 2015: CANDIDATI CU GREUTATE pentru GALA de la SHANGHAI

PREMIILE LAUREUS 2015. Fosta jucatoare chineza de tenis Na Li si liderul tenisul feminin mondial, americanca Serena Williams, figureaza printre cele sase candidate la titlul de cea mai buna sportiva a anului, la Gala Premiilor Laureus, care va avea loc, miercuri, la Shanghai, transmite agentia de presa Xinhua.

PREMIILE LAUREUS 2015. Celelalte nominalizate sunt atletele Valerie Adams, Genzebe Dibaba si schioarele Marit Bjorgen si Tina Maze. Pentru titlul de cel mai bun sportiv al anului 2014 candideaza fotbalistul Cristiano Ronaldo, castigator al Ligii Campionilor cu Real Madrid, jucatorul de golf Rory McIlroy sau campionul mondial de Formula 1, britanicul Lewis Hamilton. Pe lista mai figureaza liderul tenisului mondial Novak Djokovic, campionul mondial la MotoGP, spaniolul Marc Marquez, dar si atletul francez Renaud Lavillenie, care a doborat un record mondial vechi de 21 de ani la saritura cu prajina, detinut de Serghei Bubka.

CITESTE SI: Premiile Laureus World Sports 2014: Vezi nominalizarile Academiei Laureus pentru sportivii anului 

PREMIILE LAUREUS 2015. Real Madrid concureaza pentru titlul de echipa anului, alaturi de nationala de fotbal a Germaniei, castigatoarea Cupei Mondiale din Brazilia, echipa de golf a Europei pentru Ryder Cup, echipa de Formula 1 Mercedes AMG Petronas, campioana NBA, San Antonio Spurs, si echipa de Cupa Davis a Elvetiei.

PREMIILE LAUREUS 2015. Celebrul actor Bill Murray va fi prezent la gala de la Shanghai, alaturi de top modelul Karolina Kurkova, pentru a inmana premiile. De asemenea, un alt actor cunoscut la Hollywood, Henry Cavill, cunoscut pentru rolul din Superman (Man of Steel), si actrita sud-coreeana Ha Ji-won vor prezenta si ei castigatorii unor premii. Gazda ceremoniei Premiilor Laureus va fi, pentru al doilea an consecutiv, actorul britanic Benedict Cumberbatch.

CITESTE SI: Usain Bolt a primit premiul Laureus 2009 pentru Sportivul Anului 

PREMIILE LAUREUS 2015. Castigatorii premiilor Laureus vor fi desemnati prin vot de catre membrii Academiei Mondiale a Sporturilor Laureus, fosti mari sportivi printre care se numara Nadia Comaneci si Ilie Nastase.

Sursa foto: sportsillustrated.com