Premiul NOBEL pentru Medicina ajunge la un britanic si doi norvegieni

PREMIUL NOBEL PENTRU MEDICINA a fost imparțit de John O’Keefe, May-Britt Moser si Edvard I. Moser “pentru descoperirea celulelor care compun un sistem de poziționare din creier”, conform anunțului facut luni la Stockholm de profesorul Göran K. Hansson, secretarul Comitetului Nobel pentru Fiziologie si Medicina.

PREMIILE NOBEL reprezinta una dintre rarele ocazii pentru oamenii de stiinta, necunoscuti de publicul larg, sa devina vedetele scenei media, afirma Sven Lidin, directorul comitetului NOBEL pentru chimie.

Citeste si: PAPA FRANCISC SI EDWARD SNOWDEN SE “LUPTA” PENTRU PREMIUL NOBEL PENTRU PACE

“Aceste premii fac din oamenii de stiinta niste eroi (…), precum starurile rock, iar asta este ceva fantastic”, a adaugat el.

Pentru premiul pentru pace un numar record de 278 de candidaturi au fost primite, inclusiv aceea a fostului consultant al Agentiei de securitate nationala din Statele Unite (NSA) Edward Snowden, care a fost propus de doi parlamentari norvegieni.

Castigatorul PREMIULUI NOBEL PENTRU PACE – singurul atribuit de Norvegia, conform dorintei exprimate de fondatorul prestigioaselor distinctii, ALFRED NOBEL – va fi anuntat vineri.

Laureatii vor primi cate o medalie din aur si un premiu in valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 880.000 de euro), care poate fi impartit intre cel mult trei castigatori pe fiecare categorie.

EDWARD SNOWDEN, PRIMA APARITIE PUBLICA IN RUSIA. FOSTUL CONSULTANT A FOST LA TEATRUL BALSOI

Sursa foto: jurnalul.ro