PREOTII FALSI, in atentia politistilor locali bucuresteni

Politia Locala a Municipiului Bucuresti (PLMB) a declansat incepand de joi o actiune de prevenire a faptelor de inselaciune in  zona lacaselor de cult din Capitala, se arata intr-un comunicat remis joi presei de reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, actiunea se refera la acele persoane care, imbracate in haine bisericesti, sustin ca sunt monahi sau preoti de mir, atragand, astfel, credinciosi cu scopul de a incasa foloase materiale.

In acest sens, PLMB a facut publice imaginile a patru dintre “FALSII PREOTI” care, in timp, au fost surprinsi, in mod repetat, ca foloseau sutanele pentru a-i insela pe credinciosi, sustinand ca sunt fete bisericesti care le vor rezolva problemele. Astfel, in functie de zona si enoriasi, impostorii ori vindeau obiecte de cult (despre care sustineau sa sunt sfintite) ori “rezolvau“ acatiste si pomelnice. In cel mai recent caz, I.T., de 47 de ani, a recunoscut chiar ca a si spovedit cativa din enoriasii unui lacas de cult.

Citeste si: POLITISTII LOCALI din Sectorul 6 asigura ORDINEA SI SIGURANTA PUBLICA la meciul FC Steaua Bucuresti – FC Astra Giurgiu

“Ultimul caz in care a fost implicata o persoana care castiga bani din acest tip de inselaciune a fost cel a lui I.T., in varsta de 47 de ani. Marti dimineata, barbatul deghizat in haine preotesti a intrat in curtea bisericii Sf. Anton din Capitala si, in schimbul unor sume de bani, s-a oferit sa primeasca acatiste si sa faca pomelnice. In doar cateva minute, barbatul a strans, din “donatii“, aproape o suta de lei. Demascat de administratorul lacasului de cult, I.T. a devenit agresiv, a inceput sa blesteme Biserica si sa-i scuipe pe credinciosii aflati in curte. Retinut de agentii PLMB, falsul preot a fost predat Politiei Nationale pentru a fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale”, se spune in comunicat.

Citeste si: ZONA SPECIALA DE SIGURANTA PUBLICA din Sectorul 6, noi REZULTATE

Afisele cu imaginile impostorilor vor fi distribuite, in prima faza, la bisericile unde falsii preoti obisnuiau sa mearga pentru a castiga sume din folosirea fara drept a hainelor preotesti. Aici, afisele ar trebui sa-i ajute pe enoriasi sa-i identifice cu usurinta pe impostori, potrivit sursei citate. Totodata, alaturi de imaginile FALSILOR PREOTI, PLMB a publicat si numarul de telefon al dispeceratului institutiei (021/9752) la care se poate sesiza prezenta acestora, in zona bisericilor .

Sursa foto: aradon.ro