Presa britanica: Romanii ne vor lua cu asalt in 2014

Jurnalistii de la cotidianul britanic Daily Mail au publicat cateva articole succesive in care isi exprima ingrijorarea fata de “avalansa” de cetateni romani si bulgari care se va produce cu data de 1 ianuarie 2014, odata cu scoaterea tuturor restrictiilor de pe piata muncii.

Conform unui studiu, un sfert din populatia cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani din Romania ar alege sa munceasca in Marea Britanie, aceasta fiind prima optiune atunci cand vine vorba de lucrul in strainatate.

In ciuda faptului ca guvernul britanic nu a oferit nicio estimare privind numarul de romani si bulgari care ar urma sa vina in aceasta tara, premierul David Cameron a spus ca situatia nu se va compara cu cea din 2004, cand Polonia a aderat la UE, iar 1,1 milioane de polonezi au venit in Marea Britanie in cautarea unui loc de munca, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

“Guvernul trebuie sa impuna o perioada de asteptare inainte de a acorda ajutoare sociale, pentru ca romanii si bulgarii sa nu aiba motive in plus sa vina aici”, a declarat Sir Andrew Green, presedintele MigrationWatch UK.

Sursa foto: dailymail.co.uk