PRESA FRANCEZA despre MARSUL SOLIDARITATII de la PARIS

PRESA FRANCEZA aprecia la unison luni drept o “zi istorica” ziua de duminica, 11 ianuarie, in care s-a desfasurat MARSUL republican IMPOTRIVA TERORISMULUI la care au luat parte aproape patru milioane de persoane in Franta si indemna “clasa politica sa fructifice” acest entuziasm.

“Aceasta este cea mai mare manifestatie de la Eliberare! Un lucru nemaivazut s-a intamplat pe strazile Frantei”, isi exprima bucuria Libération (stanga). “11 ianuarie va ramane in istoria noastra”, da asigurari L’Humanité (comunist).

CITESTE SI: MARSUL SOLIDARITATII. VIDEO. Cel putin 3,7 milioane de persoane au manifestat in Franta impotriva terorismului 

“In imaginarul national, ziua istorica de 11 ianuarie 2015 isi va avea locul sau”, recunoaste Le Figaro (dreapta), care marturiseste: “cum sa nu fii emotionat de acest spectacol al unei natiuni in sfarsit reunite?”.

“Acum ar trebui sa mergem un pic mai departe, sa reflectam”, subliniaza cotidianul regional Ouest-France.

CITESTE SI: MARSUL DE LA PARIS: Familiile victimelor de la Charlie Hebdo, lideri mondiali, printre care si Klaus Iohannis, participa la marsul republican de la Paris

Le Parisien/Aujourd’hui en France (generalist) continua ideea: “dupa perioada de doliu si emotie, tara noastra se va intoarce catre viitor cu alti ochi. Si asteapta, de la toti cei care au responsabilitati sau pretind ca au, raspunsuri adevarate si juste”.

“Acesta nu este un mesaj de sustinere, acesta este un mesaj al exigentei. El se adreseaza liderilor nostri. Ii obliga”, afirma L’Opinion (conservator).

Sursa foto: lemonde.fr