Presa germana: Bashar al-Assad nu a aprobat personal atacul chimic din 21 august

Liderul din Siria, Bashar al-Assad, nu ar fi aprobat personal atacul chimic din 21 august de la periferia Damascului, care a provocat moartea a 1.400 de persoane, potrivit interceptarilor armatei germane.

Informatia a fost publicata de cotidinaul german Bild, jurnalistii nemti scriind ca oficiali de rang inalt ai armatei siriene “cer periodic, de aproximativ patru luni, atacuri chimice la palatul prezidential din Damasc, dar aceste solicitari au fost refuzate mereu, iar atacul din 21 august nu ar fi fost de fapt aprobat personal de Bashar al-Assad”, scrie realitatea.net. Dezvaluirile facute de ziarul Bild se bazeaza pe interceptarile efectuate de o nava spion a armatei germane, Oker, stationata langa coastele siriene.

In alta ordine de idei, Germania nu va participa la operatiunile militare impotriva Siriei, potrivit unei declaratii a cancelariului Angela Merkel, data tot pentru ziarul Bild. “Germania nu va participa la nicio operaţiune militară în Siria”, afirma Angela Merkel. Aceasta a cerut, in schimb, sa fie publicate cat mai repede informatiile referitoare la dovezile cu arme chimice din Siria, asteptand astfel raportul ONU pe aceasta tema.

Sursa foto: www.m-x.com.mx