Presa internațională despre cazul uciderii celui mai mare urs brun din UE

Presa internațională, în special cea de limba germană, este plină de reacții dure referitoarea la uciderea celui mai mare urs brun din Uniunea Europeană, care a fost omorât de un prinț austriac la o partidă de vânătoare din România.

Update: Un dosar penal a fost deschis după uciderea ursului Arthur. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă, au precizat surse judiciare citate de G4Media.ro.

Stire initiala

„Cu bani poți cumpăra orice – și cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum atârnă în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein” scrie Blick.ch din Elveția. In replică, prințul Emanuel tace și nu vrea să dezvăluie cum a ajuns la permisiunea de împușcare a animalului. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, ar fi spus acesta presei.

Citeste si: Cel mai mare urs din UE a fost omorât de un prinț austriac în România

„Kronenzeitung” din Austria scrie că Ministerul Mediului din România a lansat o anchetă. Potrivit ministerului, prințul avea de fapt o autorizație, dar pentru un „urs problematic” mult mai mic. Acum, el este acuzat că l-a vizat pe Arthur, ca trofeu.

Sub titlul „Un prinț în febra vânatorii”, Spiegel.de scrie că „vânătoarea acestor animale este de fapt interzisă – ecologiștii vorbesc despre braconaj cu acoperire de stat”.

Sursa foto: instagram