Presa internationala, despre condamnarea lui Adrian Nastase

Presa internationala relateaza despre condamnarea lui Adrian Nastase la patru ani de inchisoare pentru acte de coruptie, reamintind ca este a doua oara cand fostul premier ajunge la inchisoare, in contextul in care UE monitorizeaza eforturile Romaniei in combaterea coruptiei.

Agentia France-Presse: “Fostul premier roman Adrian Nastase a fost condamnat luni la patru ani de inchisoare pentru coruptie si santaj, revenind dupa gratii la zece luni dupa ce a fost eliberat dupa o pedeapsa ispasita intr-un alt dosar. Domnul Nastase, in varsta de 63 de ani, era acuzat ca a luat mita in total 630.000 de euro, sub forma unor bunuri importate din China si a unor lucrari neplatite la doua dintre proprietatile sale”.

“Domnul Nastase era acuzat si de santaj la adresa unui fost consul al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun (…). Domnul Nastase a respins permanent acuzatiile, afirmand ca este victima unui proces politic”, adauga AFP, reamintind ca “Romania face obiectul supravegherii de catre Comisia Europeana in privinta intensificarii activitatilor de combatere a coruptiei”.

BBC: “Instanta suprema din Romania l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la patru ani de inchisoare pentru luare de mita”

Agentia Associated Press: “Un fost premier al Romaniei a fost condamnat pentru acte de coruptie”

7sur7: “Fostul premier roman Adrian Nastase revine la inchisoare”.

Sursa foto: realitatea.net