Presa internațională despre demisia lui Mihai Tudose! Dragnea își menține controlul

Principalele agenții internaționale de știri și numeroase publicații din străinătate au relatat criza politică din România. Criză finalizată cu demisia premierului Mihai Tudose.

“Premierul României demisionează după ce social-democrații și-au retras sprijinul”, titrează agenția Reuters, adăugând că liderul PSD Liviu “Dragnea își menține controlul ferm atât asupra partidului de guvernământ, cât și a Guvernului”.

“România pierde al doilea premier în șapte luni”, relatează postul britanic BBC News pe pagină sa electronică. “Partidul (Social Democrat) a fost măcinat de o lupta pentru putere căreia, de asemenea, i-a căzut victima și predecesorul (lui Tudose), Sorin Grindeanu, în iunie”, mai scrie postul britanic, care menționează și manifestațiile de stradă împotriva controversatei reforme a justiției.

“Anul trecut, Executivul UE a avertizat că lupta anticorupție (din România) este amenințată serios de atacurile presei și politicului”, se afirmă într-un material publicat de BBC.

“Guvernul României se prăbușește după ce premierul a pierdut disputa cu șeful partidului”, comentează agenția de știri Bloomberg. “Partidul de guvernământ de stânga din România își scufundă propriul Guvern pentru a două oară într-un an”, notează site-ul postului France 24, citând AFP.

“Prim-ministrul de stânga al României, Mihai Tudose, a demisionat luni după ce a pierdut susținerea propriului partid în urma luptelor interne pentru putere, la doar șapte luni după ce predecesorul său a avut o soarta similară”, comentează jurnaliștii francezi, care mai afirmă că liderul PSD, Liviu Dragnea, “este bine cunoscut că fiind cel care trage sforile în spatele scenei”.

Sursă traducere: mediafax.ro