PRESA INTERNATIONALA: PRIM-MINISTRUL Romaniei a reusit sa INVINGA motiunea de cenzura impotriva Guvernului sau

Respingerea motiunii de cenzura a PNL-ului a atras atentia agentiilor de presa internationala, acestea notand ca scandalul de coruptie care il vizeaza pe premierul Romaniei, Victor Ponta, va continua.

“Premierul Romaniei surpravietuieste motiunii de cenzura, prin vot, in timp ce scandalul de coruptie continua”, scrie agentia Bloomberg.

“Prim-ministrul Romaniei a reusit, vineri, sa invinga motiunea de cenzura impotriva Guvernului sau. Totusi aceasta nu va calma situatia din jurul sau”, comenteaza Bloomberg.

“Victor Ponta neaga acuzatiile aduse, de spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala. Uniunea Europeana, care nu a permis Romaniei sa adere la Spatiul Schengen nici macar la opt ani de la admiterea in Blocul comunitar, monitorizeaza situatia coruptiei din Romania. Statele Unite au transmis saptamana trecuta, in momentul anuntarii anchetei in cazul lui Victor Ponta, ca «legea trebuie aplicata in mod egal pentru toata lumea»”, subliniaza Bloomberg.

CITESTE SI: LIVE TEXT MOTIUNEA de CENZURA a PICAT! PONTA: Hai se ne apucam de treaba! UPDATE

“Guvernul Romaniei supravietuieste motiunii de cenzura, protestatarii cer demisa prim-ministrului”, titreaza Reuters.

“Guvernul PSD a supravietuit cu usurinta unei motiuni de cenzura in Parlament, in Romania, dupa cum era de asteptat, aceasta asigura imunitatea politica a prim ministrului, vizat intr-o ancheta penala”, moteaza Reuters.

“In timpul dezbaterii si a votului, sute de protestatari din Bucuresti si din alte orase din tara au cerut demisia lui Victor Ponta”, scrie Reuters.

“Romania : Guvernul Ponta ramane la putere”, titreaza Le Monde.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: PNL va depune, in toamna, o noua MOTIUNE de CENZURA 

“Respingerea motiunii de cenzura impotriva guvernului PSD, condus de Victor Ponta, ii permite acestuia sa ramana la putere, dar nu rezolva criza provocata de necazurile lui cu legea”, mai explica Le Monde.

“Premier Ponta supravietuieste motiunii de cenzura”, scrie Der Spiegel., notand si ca doar 194 de senatori au ales sa voteze pentru motiune, opozitia avand nevoie de 278.

Sursa foto www.agerpres.ro