PRESA MAGHIARA: Romanii nu recunosc adevarata etnie a SIMONEI HALEP

Sub titlul “Situatia ciudata a noului star al Romaniei”, jurnalistii de la site-ul Nol.hu sustin ca SIMONA HALEP se confrunta cu o problema in tara noastra, deoarece nu ii este recunoscuta adevarata etnie, cea aromana.

Succesul pe care SIMONA HALEP il are in ultimul an starneste diverse reactii. Pe langa cuvinte de lauda si sfaturi, ascensiunea jucatoarei in varsta de 22 de ani a starnit si un comentariu dur in presa maghiara, scrie ziare.com. “Noul star international de tenis al Romaniei, Simona Halep, este membru al comunitatii aromane, pe care Romania nu o recunoaste ca fiind o minoritate. In timp ce Europa incepe sa reconsidere imaginea Romaniei multumita Simonei Halep, acasa, din mandrie nationala, se neaga existenta etniei din care Halep face parte”, scrie sursa citata.

Citeste si: CE ONOARE! SIMONA HALEP, laudata de o LEGENDA a tenisului: Imi aminteste de mine!

Autorul articolului mentioneaza ca Simona Halep este mandra de etnia sa, fapt dovedit si de unele declaratii facute de tatal sportivei. “Stere Halep a spus intr-un interviu ca fiica sa prefera mancarea traditionala aromana, asculta muzica macedoneasca si este fidela obiceiurilor si traditiilor aromanilor”, a mai scris nol.hu.

 Citeste si: SIMONA HALEP: Impozitul ENORM pe care trebuie sa il plateasca pentru Roland Garros 

De altfel, publicatia maghiara mai precizeaza ca aromanii au adevarate probleme in Romania, deoarece nu li se ofera nicio facilitate. “Romania nu recunoaste oficial aceasta minoritate si nici nu le ofera locuri in comisiile parlamentare. Istoricii, lingvistii si politicienii cred ca limba aromana este, de fapt, un dialect al limbii romane”, a subliniat site-ul maghiar.