PRESCOLARII din Sectorul 6 au invatat REGULILE DE CIRCULATIE RUTIERA, dar si cum pot mentine MEDIUL INCONJURATOR CURAT

Politistii din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 6, prin directiile Protectia Mediului, Ordine Publica si Serviciul Circulatie, au oferit la inceputul acestei saptamani PRESCOLARILOR din cadrul Gradinitei nr. 210 din cartierul Drumul Taberei lectii despre educatia rutiera, dar si sfaturi despre mentinerea unui MEDIU INCONJURATOR CURAT, potrivit Primariei Sectorului 6.

Cei 170 de prichindei au invatat cum si cand se traverseaza in conditii de siguranta, dar si care sunt semnificatiile culorilor semaforului, avand in vedere ca una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere este nerespectarea regulilor de catre pietoni.

Citeste si: POLITIA ROMANA: Cea mai ampla campanie sociala de educatie, premiata in SUA

De asemenea, micutii au fost informati si despre locurile publice unde se pot juca in siguranta, iar inspectorii de mediu le-au prezentat cateva din modalitatile pe care le pot adopta pentru mentinerea unui mediu curat si sanatos.

Politistii locali i-au sfatuit ca, in cazul in care se ratacesc de casa, sa ceara ajutorul unui politist si, foarte important, sa-si cunoasca numele, prenumele si adresa, conform sursei citate.

Citeste si: MODIFICARI in legislatia rutiera, din 28 septembrie 2014: AMENZI pentru soferii care nu transporta copiii in conditii de siguranta

Cu prilejul actiunii, PRESCOLARII au avut sansa de a invata regulile de circulatie direct de la politisti, de a intelege mai bine rolul politistului si, mai ales, de a constientiza responsabilitatea fiecarui participant la traficul rutier.

Prin acesta actiune se doreste implicarea tuturor copiilor prescolari si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor, dar si punerea in valoare a capacitatilor acestora in diferite domenii si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6