PRESCOLARII si ELEVII din invatamantul primar nu vor mai primi MIERE

Dreptul PRESCOLARILOR si ELEVILOR din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional de a primi MIERE de albine ca supliment nutritiv va fi suspendat de Guvern pe intregul an 2015, cu argumentul necesitatii unor economii la buget, releva un proiect de ordonanta de urgenta, potrivit Mediafax.

“In anul 2015 se suspenda aplicarea prevederilor Legii 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional”, se arata in document.

Legea 509/2006 stabileste ca pentru copiii PRESCOLARI din gradinitele de stat si confesionale cu program normal de patru ore, precum si pentru ELEVII din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional este acordata gratuit MIERE de albine, in limita unei cantitati de 60 de grame pentru un copil pe saptamana.

Citeste si: GUVERNUL “INGHEATA” SALARIILE BUGETARILOR. Mici cresteri doar in Educatie si Sanatate

Cantitatea de 60 de grame de miere de albine pentru un copil pe saptamana poate fi distribuita, in functie de modul de ambalare, de doua sau de trei ori pe saptamana.

In 2006, la momentul aprobarii legii, a fost decis ca MIEREA va fi acordata incepand cu anul scolar 2007-2008, din bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii, din capitolul special prevazut in buget.

Ulterior, in 2008, Guvernul a stabilit ca toate cheltuielile aferente vor fi suportate din bugetele locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti, judetelor si municipiului Bucuresti, dupa caz, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, alocate cu aceasta destinatie.

Citeste si: Primele, tichetele de masa si banii pentru munca suplimentara, INTERZISE pentru bugetari si in 2015

In prezent, PRESCOLARII si ELEVII din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional mai primesc lapte si corn, precum si mere, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro