Presedinta ICCJ afirma ca NU se impune o LEGE a GRATIERII si AMNISTIEI

Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), LIVIA STANCIU, a declarat vineri ca NU se impune o lege a GRATIERII si AMNISTIEI si nici abrogarea articolului 13 din Legea 78/2000.

“NU. Absolut NU. O sa dezvolt, daca se va pune aceasta problema in cadrul comisiilor juridice, pentru ca ele vor fi discutate, se impun a fi discutate, atat a Senatului, cat si a Camerei Deputatilor, si va invit atunci, pentru ca ar fi multe aici de spus. Si asa cum ma stiti de fiecare data, poate spre nemultumirea altora, LIVIA STANCIU va prezenta un punct de vedere si un punct de vedere extrem de argumentat. Concluzia insa finala pe care vreau ca sa o retineti: nu se impune la acest moment nicio LEGE de AMNISTIE, nicio LEGE de GRATIERE, nici abrogarea dispozitiilor nici art. 13, nici art. 13 indice 1, nici indice 2 din Legea 78/2000”, a afirmat LIVIA STANCIU.

Citeste si: IOHANNIS: Vedem cea mai urata fata a politicii romanesti. Ponta vrea sa treaca legea amnistiei si gratierii pentru a-si proteja oamenii din partid

Articolul 13 din Legea 78/2000 prevede ca “fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani”.

Citeste si: INTERCEPTARI DNA: Hrebenciuc: Acuma iti spun cinstit, cu toata chestiunea, va trebui sa facem intr-un fel cu amnistia

La articolul 13, indice 1, se arata ca “infractiunea de santaj, prevazuta la art. 194 din Codul penal, in care este implicata o persoana dintre cele prevazute la art. 1, se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 12 ani”, iar la art. 13 indice 2 — “infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani”.

Sursa foto: vivafm.ro