Presedinte FDGR: Angela Merkel lauda justitia din Romania, nu si Parlamentul

MERKEL, dupa intalnirea cu TSIPRAS: Germania trateaza egal tarile UE, inclusiv Grecia

Presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Paul Porr, a declarat sambata ca Angela Merkel a laudat justitia din Romania dar a criticat Parlamentul pentru ca “ridica selectiv imunitatea la unul sau la altul”.

Prezent la intalnirea de la Berlin intre presedintele Klaus Iohannis si Angela Merkel, Paul Porr a declarat ca Angela Merkel a avt cuvinte de lauda pentru justitia romaneasca, dar nu si pentru Parlament.

“A avut cuvinte de lauda ca justitia romaneasca lucreaza, are de lucru, deci o remarca asa mai. Nu a fost tema de discutie”, a declarat presedintele FDGR. Porr spune ca Angela Merkel a criticat Parlamentul din Romania, dupa ce, in cazul lui Varujan Vosganian, nu s-a votat ridicarea imunitatii acestuia. A fost un pic criticat Parlamentul, fara sa se dea nume, ca inca selectiv se ridica imunitatea la unul sau la altul. (…) Stia informatia”, a spus Porr.

Dupa intalnirea dintre Klaus Iohannis si Angela Merkel, care a avut loc zilele trecute la Berlin, cancelarul german ar fi manifestat disponibilitate pentru a sustine integrarea Romaniei in Schengen, intr-o prima faza, cu spatiul aerian. Germania si Franta ar fi vorbit deja cu Comisia Europeana pe tema Schengen. Trebuie gasita insa o solutie si pentru Bulgaria, i-ar fi spus Merkel presedintelui roman, cu explicatia ca o eventuala decuplare ar arunca si mai mult vecini din sud in bratele Rusiei lui Putin.