Presedintele Belarusului l-a DEMIS pe PREMIERUL tarii

Presedintele Belarusului, ALEXANDR LUKASENKO, l-a DEMIS pe PREMIERUL MIHAIL MIASNIKOVICI, in contextul crizei economice provocate de prabusirea rublei in Rusia, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

Miasnikovici, in functie din decembrie 2010, a fost inlocuit cu seful de cabinet al presedintiei, Andrei Kobiakov, a precizat presedintia belarusa.

ALEXANDR LUKASENKO ”a examinat problema referitoare la cadrele guvernului si l-a numit premier pe Andrei Kobiakov”, se afirma intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al presedintiei belaruse.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN: CRIZA ECONOMICA din Rusia va dura cel mult DOI ANI

Lukasenko i-a demis, de asemenea, pe presedintele bancii centrale si pe alti inalti responsabili, printre care ministrul economiei si cel al industriei, potrivit sursei.

Chiar daca rubla belarusa nu este oficial legata de rubla ruseasca, ce a cunoscut o depreciere spectaculoasa in ultimul timp, Belarusul are legaturi economice puternice cu Moscova si ramane foarte sensibil la toate evolutiile din economia Rusiei, afectata de sanctiunile occidentale si de scaderea pretului petrolului.

Citeste si: Partidul Socialist din Republica Moldova vrea REFERENDUM pentru aderarea tarii la UNIUNEA RUSIA-BELARUS-KAZAHSTAN

Lukasenko a recunoscut faptul ca economia belarusa a suferit o lovitura dura din cauza problemelor economice din Rusia, tara vecina unde se duc 40 % din exporturile belaruse.

Sursa foto: paginaderusia.ro