Presedintele CJ Arad, NICOLAE IOTCU, ARESTAT PREVENTIV dupa ce a fost prins in FLAGRANT luand MITA. UPDATE

Presedintele Consiliului Judetean Arad, NICOLAE IOTCU, retinut vineri seara, la ora 21.30, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Timisoara, este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de “TRAFIC de INFLUENTA” si va fi prezentat sambata Tribunalului Timis cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

UPDATE 22:27: Presedintele Consiliului Judetean Arad, liberalul NICOLAE IOTCU, retinut de DNA dupa ce a fost prins in flagrant cand primea 10.000 de euro mita de la un om de afaceri pentru un contract de lucrari la Spitalul Judetean de Urgenta Arad, a fost arestat preventiv, sambata seara, de Tribunalul Timis.

Magistratii Tribunalului Timis au admis propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 30 de zile a lui NICOLAE IOTCU.

Iotcu va fi dus in arestul Politiei Judetene Timis.

Stire initiala

 In ordonanta de retinere a procurorilor se arata ca “in cursul anului 2012, inculpatul IOTCU PETRU NICOLAE, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 40.000 de EURO, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica privind ‘Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad’, in valoare de 1.600.000 de EURO”.

CITESTE SI: Presedintele CJ ARAD, NICOLAE IOTCU, prins in flagrant luand SPAGA, retinut pentru 24 de ore. UPDATE 

“Astfel, inculpatul IOTCU PETRU NICOLAE a determinat functionari din subordine sa intocmeasca un caiet de sarcini preferential si a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influentand pe membrii comisiei, astfel incat acestia sa stabileasca ca si castigator al procedurii societatea mentionata anterior in asociere cu o alta firma. Urmare a acestei influente exercitate, contractul respectiv a fost castigat in luna octombrie 2014 de catre asocierea formata din cele doua societati. La data de 22 iulie 2015, inculpatul IOTCU PETRU NICOLAE a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmand ca ulterior sa i se remita in mai multe transe si diferenta din suma totala pretinsa”, precizeaza DNA.

In data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediara (reprezentand o noua transa din suma totala de 40.000 de euro), inculpatul IOTCU PETRU NICOLAE a fost prins in FLAGRANT de catre procurorii anticoruptie, asupra sa fiind gasita suma respectiva de BANI, se mentioneaza in comunicat.

“Inculpatului IOTCU PETRU NICOLAE i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentat la data de 25 iulie 2015, Tribunalului Timis, cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile”, se specifica in comunicatul DNA.

DNA mai arata ca, in cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii (SRI) si Directiei Generale Anticoruptie  (DGA).

Sursa foto: opiniatimisoarei