Presedintele CJ Arad, NICOLAE IOTCU, trimis in judecata pentru TRAFIC DE INFLUENTA

Presedintele Consiliului Judetean Arad, PETRU NICOLAE IOTCU, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru TRAFIC DE INFLUENTA, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA), intr-un comunicat.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Iotcu este acuzat ca, in cursul anului 2012, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, a pretins de la inculpatul PATRASCU ALIN MIRCEA, administrator al unei societati comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui CONTRACT DE ACHIZITIE PUBLICA privind “Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad”, in valoare de 1,6 milioane de euro.

CITESTE SI: NICOLAE IOTCU A FOST SUSPENDAT DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE AL CJ ARAD

Presedintele CJ Arad, Nicolae Petru Iotcu, a fost ridicat, pe 24 iulie, de la locuinta sa din comuna Vladimirescu, fiind dus la sediul DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, unde a fost audiat pentru LUARE DE MITA si retinut de procurori. In ziua urmatoare, Iotcu a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Pe 31 iulie, Iotcu a fost suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Arad, printr-un ordin al Prefectului.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Adrian Nedelciu, director executiv al Directiei Tehnice Investitii din cadrul Consiliului Judetean Arad, acuzat de de trafic de influenta, si Alin Mircea Patrascu, administrator al unei societati comerciale, pentru doua infractiuni de cumparare de influenta.

Sursa foto: realitatea