Presedintele CJ Braila, BUNEA STANCU, SUSPENDAT din functie

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila, BUNEA STANCU, acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese, si vicepresedintelele CJ, FLORIN MIJA, cercetat pentru abuz in serviciu in forma continuata, ambii arestati vineri la domiciliu, au fost SUSPENDATI din functie marti, prin ordine semnate de prefectul de Braila, Vasilica Vilcu.

“Prefectul de Braila a semnat cele doua ordine de SUSPENDARE din functie pentru GHEORGHE BUNEA STANCU si FLORIN MIJA, care au fost trimise la Inspectoratul Judetean de Politie Braila. Ei trebuie sa le comunice, pentru ca ordinele sa devina executorii. Cele doua ordine au fost semnate in baza sentintei penale trimise de Tribunalul Galati”, a declarat directorul Cancelariei Prefectului, Mircea Tudosie, citat de Agerpres.

Tribunalul Galati a decis vineri seara ca presedintele Consiliului Judetean Braila, GHEORGHE BUNEA STANCU, si vicepresedintelele CJ, FLORIN MIJA, sa fie arestati la domiciliu, dupa ce joi cei doi au fost retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati de abuz in serviciu in forma continuata si de conflict de interese.

Citeste si: DNA: Bunea Stancu s-a folosit de functii ca sa PREJUDICIEZE CJ Braila

Alaturi de cei doi a fost retinut si seful biroului Achizitii publice din aceeasi institutie, Nicolae Moisiu. Vicepresedintele CJ Florin Mija si seful de la Achizitii, Nicolae Moisiu, au fost membri in comisiile de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice la data faptelor si sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata.

DNA sustine ca, in perioada 2009-2010, GHEORGHE BUNEA STANCU, ordonator principal de credite, si ceilalti doi inculpati si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ Braila.

Potrivit procurorilor, modul in care au fost organizate si derulate procedurile de achizitie publica in perioada de referinta a condus la situatia ca trei societati comerciale sa detina monopolul lucrarilor licitate de CJ Braila, fiind practic singurele firme care participa si castiga contracte pe plan local si judetean.

“In situatia in care existau si alti ofertanti, firmele agreate fie ofereau pretul cel mai mic, fie indeplineau “anumite” conditii apreciate ca esentiale de catre membrii comisiilor de analizare si evaluare a ofertelor, situatie care, in mod inevitabil, a condus la castigarea procedurilor respective. Interesul presedintelui CJ pentru castigarea procedurilor de achizitie publica de catre una dintre firme este subliniat de faptul ca, in mod indirect, este actionar la aceasta firma”, se explica intr-un comunicat al DNA.

Citeste si: BUNEA STANCU, presedintele CJ Braila, ARESTAT la domiciliu

DNA mentioneaza ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza exercitarii defectuoase a atributiilor de serviciu de catre membrii comisiei de evaluare a ofertelor, prin alegerea unor oferte financiare neprofitabile, dar si a gestionarii ineficiente a bugetului local de catre seful CJ Braila, GHEORGHE BUNEA STANCU, cauzandu-se un prejudiciu de aproximativ trei milioane lei si vatamarea intereselor legitime ale agentilor economici care au participat la procedurile de achizitii publice si au fost descalificati in mod discriminatoriu.