Presedintele CJ Cluj, MIHAI SEPLECAN, a rezolvat problema deseurilor din judet

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, MIHAI SEPLECAN, a anuntat o investitie de 2 milioane a unei societati din Bucuresti, la Turda, unde sa fie stocate si triate deseurile menajere din judet.

MIHAI SEPLECAN a precizat ca este vorba despre firma Prosal din Bucuresti, care va derula o investitie din fonduri proprii, fara a avea vreo legatura cu CJ Cluj. ”Firma nu are niciun contract cu Consiliul Judetean, ci numai cu operatorii. Consiliul Judetean nu cheltuie niciun ban. MIHAI SEPLECAN a vrut numai sa deblocheze situatia. Am vorbit cu domnii Daniel Buda, Alin Tise si Marius Nicoara si mi-au spus ca ”Daca vei debloca situatia deseurilor, in 2016 vei putea candida la orice functie vrei tu”, a declarat MIHAI SEPLECAN.

CITESTE SI:  MIHAI SEPLECAN SI-A DEPUS CANDIDATURA LA PRIMARIA CLUJ-NAPOCA

”Vom avea o discutie cu toti reprezentantii primariilor pentru a se face o colectare selectiva. S-a ajuns la un blocaj pentru ca in judetul Cluj nu s-a colectat selectiv. Desi oamenii faceau selectie, firmele nu adunau deseurile pe fractie umeda si uscata.

Ii avertizez pe operatori sa colecteze selectiv. La aceasta noua rampa temporara se va respecta legea. Voi infiinta un corp de control pentru a se face controale la firmele care opereaza in judetul Cluj si pentru a vedea cum se colecteaza deseurile”, a mai spus MIHAI SEPLECAN.

Directorul firmei Prosal, Romosan Emanuel, a spus ca investitia va fi de 2 milioane. ”Este o solutie costisitoare, dar care este eficienta. Este vorba despre modalitate inovatoare, care este folosita in Europa. Este o statie care va prelua o cantitate mai mare decat ceea ce s-a preluat pana acum. Este un pas bun facut pentru judet si un pas mare pentru operatorii de salubritate din zona”, a spus Romosan.

 ”Solutia este o rampa pentru stocarea deseurilor. Am identificat o locatie in apropierea municipiului Turda, pe care am cumparat-o si vrem sa o amenjam pentru stocarea deseurilor. Vom acoperi zona cu membrana si vom putea prelua o cantitate insemnata de deseuri. Vom face sortarea. Diferenta va putea fi dusa la un depozit ecologic de catre noi.

Am decis sa ne apucam de treaba aici. Avem achizitionata statia de sortare, membrana si in maxim 20 de zile ne vom amplasa acolo, dupa ce vom primi autorizatia”, a spus directorul firmei Prosal.

CITESTE SI: SEFUL CJ CLUJ, MIHAI SEPLECAN: ESTE O MARE CUMETRIE LA NIVEL INALT INTRE PONTA, CAZANCIUC SI NITU

Rampa are o suprafata de 8.700 de metri patrati si va functiona in PRIMA faza pe durata unui an. ”Speram sa nu umplem foarte repede depozitul. Noi putem rezista un an de zile. Putem asigura stocarea, dar se poate si extinde. Am facut proiectia pentru un an de zile, astfel incat sa decongestionam situatia din judet”, a mai spus Romosan.

Valoarea investitiei depaseste 2 milioane. Firma sustine ca ”profitul va fi realizat din valorificarea deseurilor. Vom incerca sa crestem gradul de reciclare si valorificare. Componenta de reciclare a deseurilor este foarte redusa in judetul Cluj. Daca reusim sa valorificam acel reciclabil, vom iesi pe profit”, a mai spus Romosan.

”Nu avem niciun contract cu Consiliul Judetean, ci numai cu operatorii. Din punct de vedere tehnic echipamentele sunt achizitionate si in 20 de zile de la eliberarea tuturor documentelor putem fi functionali”, a mai spus directorul Prosal.

MIHAI SEPLECAN si reprezentantii Prosal au precizat ca preturile la noua rampa vor reveni la nivelul existent inainte de aparitia crizei gunoaielor si necesitatea transportului deseurilor in alte judete din tara.

”Firma nu are niciun contract cu Consiliul Judetean, ci numai cu operatorii. Consiliul Judetean nu cheltuie niciun ban. SEPLECAN a vrut numai sa deblocheze situatia. Am vorbit cu domnii Daniel Buda, Alin Tise si Marius Nicoara si mi-au spus ca ”Daca vei debloca situatia deseurilor, in 2016 vei putea candida la orice functie vrei tu”, a declarat MIHAI SEPLECAN.

MIHAI SEPLECAN si-a depus deja candidatura la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Sursa text: stiridecluj