Presedintele CJ Hunedoara, MIRCEA MOLOT, a parasit sala de judecata la EXPIRAREA Ordonantei de retinere

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, MIRCEA MOLOT, prezentat joi instantei Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventiva, a parasit sala de judecata la EXPIRAREA Ordonantei de retinere, in jurul orei 17.00, transmite Agerpres.

MIRCEA MOLOT a afirmat ca nu are de gand sa plece spre Deva si ca vrea sa astepte aceasta hotarare impreuna cu membrii familiei pe holul tribunalului.

El a spus ca nu a mai mancat nimic de miercuri seara si a sustinut ca nu este vinovat. “Nu, nu sunt vinovat”, a raspuns presedintele CJ jurnalistilor care l-au intrebat daca se considera vinovat.

Vizavi de acuzatiile care i se aduc de catre procurorii DNA, Molot a spus ca nu le comenteaza si le-a cerut jurnalistilor prezenti sa astepte decizia instantei. MIRCEA MOLOT a mai spus ca sedinta de judecata va mai dura, urmand ca avocatii sa-si sustina pledoariile.

Citeste si: MIRCEA IOAN MOLOT, presedintele CJ HUNEDOARA, a fost RETINUT. UPDATE

Celorlalti patru retinuti in acest dosar le vor expira ordonantele de retinere in urmatoarele doua ore.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, MIRCEA MOLOT, care a fost prezentat joi instantei pentru arestare preventiva, este acuzat de procurorii DNA de savarsirea unor fapte de coruptie, anchetatorii sustinand ca, incepand cu 2010, a creat si pus in functiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns in conturile unor societati care nu indeplineau criteriile de calificare, privind capacitatea tehnica si/sau profesionala, economico-financiara, precum si experienta similara.

Aceste firme erau controlate de catre persoane din cercul sau relational, respectiv ginerele sau, Robertto Venter Patrick, retinut si el, miercuri, de procurii DNA, si alte persoane interpuse devenite formal reprezentanti ai acestor societati.

Potrivit unui comunicat transmis joi presei, procurorii din cadrul DNA — Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea presedintelui CJ Hunedoara cu privire la savarsirea infractiunilor concurente de trafic de influenta, in forma continuata (doua acte materiale), luare de mita, in forma continuata, (21 acte materiale), luare de mita, luare de mita, in forma continuata (trei acte materiale), folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, spalare de bani, in forma instigarii (doua infractiuni), conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.

Citeste si: DNA: Cum este implicat GINERELE presedintelui CJ Hunedoara in dosar

In ceea ce il priveste pe vicepresedintele CJ Hunedoara, TIBERIU BALINT, pentru care, de asemenea, procurorii au cerut arestarea, acesta este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de luare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (patru acte materiale) si spalare de bani, in forma instigarii.

Ginerele lui MIRCEA MOLOT, Robertto Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Soimus, este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de complicitate la luare de mita, in forma continuata (21 acte materiale), complicitate la luare de mita, in forma continuata, (trei acte materiale), spalare de bani (doua infractiuni) si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Viceprimarul comunei Vorta, Emanoil Milica Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, prezentat si el joi Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventiva, este acuzat cu privire la savarsirea infractiunilor concurente de dare de mita, in forma continuata (trei acte materiale), dare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (trei acte materiale) si spalare de bani, in forma complicitatii (doua infractiuni).

Administrator al SC Viva Construct SRL si SC Euro Cons Expert SRL, Vasile Axinte este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de cumparare de influenta in forma continuata (doua acte materiale), dare de mita in forma continuata (21 acte materiale ), dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma, (21 acte materiale) si complicitate la spalare de bani.

Sursa foto: hunedoaralibera.ro