Presedintele CJ Prahova, MIRCEA COSMA, acuzat de TRAFIC DE INFLUENTA si SPRIJINIRE DE GRUP INFRACTIONAL

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, MIRCEA COSMA, a fost adus de anchetatori, marti, la sediul DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care este vizat Iulian Hertanu, cumnatul premierului VICTOR PONTA si in care a fost adus cu mandat si deputatul SEBASTIAN GHITA.

UPDATE 15.40: Presedintele CJ Prahova, MIRCEA COSMA, este urmarit penal, fiind acuzat de TRAFIC DE INFLUENTA si SPRIJINIRE DE GRUP INFRACTIONAL.

Astfel, DNA arata intr-un comunicat remis marti presei ca MIRCEA COSMA este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de “sprijinirea unui grup infractional organizat” si “folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite”.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul MIRCEA COSMA trebuie sa respecte obligatia de a nu exercita functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

Lui MIRCEA COSMA i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

UPDATE 14.42: MIRCEA COSMA a iesit de la audieri, el fiind pus sub CONTROL JUDICIAR pentru 60 de zile. Presedintele CJ Prahova este acuzat de abuz in serviciu.

MIRCEA COSMA a plecat de la DNA spunand ca are calitatea de inculpat in dosarul vizand fraudarea de fonduri UE pentru proiectul de canalizare de la Comarnic, dosar in care sunt audiati si deputatii SEBASTIAN GHITA si VLAD COSMA, dar si cumnatul premierului VICTOR PONTA.

MIRCEA COSMA a iesit de la DNA Ploiesti dupa mai mult de doua ore de audieri, el declarand ca are calitatea de inculpat in dosarul privind extinderea canalizarii la Comarnic de catre o asociere din care face parte si SC Grossman Engineering Group, una din firmele lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului.

Cosma a spus ca saptamana viitoare, miercuri, va veni din nou la sediul DNA Ploiesti, pentru a studia dosarul, insa nu a precizat daca in cazul sau procurorii au dispus vreo masura preventiva.

El a mai spus ca de lucrarile de la Comarnic “raspund orasul Comarnic si Hidro Prahova”, adaugand ca in acest proiect Consiliul Judetean Prahova este responsabil de statiile de epurare care deservesc mai multe localitati.

“Cand s-a tinut acea licitatie eram in spital, am stat cinci luni, nu stiu nici cine a castigat licitatia, nici cum a castigat. O sa citesc dosarul saptamana viitoare”, a afirmat MIRCEA COSMA.

Intrebat ce stie despre calitatea in care fiul sau, VLAD COSMA, a fost adus la DNA Ploiesti, unde este audiat, MIRCEA COSMA a spus ca nu stie ce implicare si ce calitate are acesta.

Seful CJ Prahova este primul care iese de la audieri dintre cei adusi cu mandat la DNA Ploiesti in dosarul in care este vizat cumnatul premierului.

Citeste si: PERCHEZITII DNA la EXFIN 2000, firma SURORII lui PONTA. Reactia premierului. UPDATE

MIRCEA COSMA a ajuns la sediul DNA Ploiesti in jurul orei 12.30, fiind adus de procurori cu o masina cu girofar. MIRCEA COSMA a fost ridicat de procurorii DNA de pe scaunul dentistului, potrivit postului B1 TV.

MIRCEA COSMA a fost adus cu mandat de aducere pentru a fi audiat in dosarul care vizeaza modul de derulare a lucrarilor pentru introducerea canalizarii in zeci de localitati din Prahova, inclusiv Comarnic.

Citeste si: DEPUTATUL PSD VLAD COSMA, adus la DNA PLOIESTI

Lucrarile sunt facute in baza unui proiect european, fiind executate de SC Hidro Prahova SA, societate constituita prin asocierea Consiliului Judetean Prahova cu mai multe consilii locale din judet, precum si de SC Euroconstruct Trading 98 SRL si SC Grossman Engineering Group SRL, una din firmele lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului VICTOR PONTA.

Intrebat daca are vreo legatura cu contractul de canalizare de la Comarnic, MIRCEA COSMA a raspuns ca “legatura consta in faptul lucrarile se deruleaza in judetul Prahova”.

Sursa foto: max-media.blogspot.com