Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, retinut de DNA pentru 24 de ore

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost retinut de procurorii DNA pentru 24 de ore, sub acuzatia de trafic de influenta, acesta urmand a fi prezentat instantei de judecata care va stabili daca reprezinta un pericol concret si daca se impune arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

In cazul fiului sau, deputatul Vlad Cosma, acesta nu putea fi retinut sau prezentat cu propunere de arestare preventiva fara un aviz de la Camera Deputatilor, tinand cont ca infractiunile de care este acuzat au fost savarsite sub mandatul de parlamentar (2012-2013) si este nevoie de un aviz de la Parlament.

Deocamdata nu se stabileste vinovatia sau nevinovatia lui Mircea Cosma, ci daca prezinta un pericol concret. Pe numele lui Vlad Cosma, fiul sau, a fost inceputa urmarirea penala.

Vlad Cosma a plecat de la sediul DNA fara sa faca declaratii. Tatal sau, Mircea Cosma, a iesit incatusat de la serviciul DNA, catusele fiind acoperite cu un fular. Singura declaratie facuta de acesta a fost ca nu este vinovat.

Afla aici detalii despre dosarul in care este cercetat Mircea Cosma

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, au fos audiati, marti, la DNA Ploiesti, in dosarul in care este arestat, pentru trafic de influenta, Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova.

Surse judiciare spun ca audierile au loc in dosarul in care este arestat preventiv Razvan Alexe, denunțat pentru trafic de influenta de catre un om de afaceri care are contracte cu CJ Prahova. Alexe este cunoscut drept un apropiat al conducerii CJ Prahova si ca prieten al deputatului Vlad Cosma.

Surse din CJ Prahova spun ca Mircea Cosma, presedinte al PSD Prahova, are rezervat bilet de avion pentru a pleca la Bruxelles, marti dupa-amiaza, intr-o vizita oficiala.

Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, este deputat la primul mandat, ales in colegiul uninominal 8 Prahova, care include orasul Mizil, acelasi colegiu in care in 2008 a fost ales deputat Adrian Nastase. De altfel, Vlad Cosma a fost angajat la cabinetul parlamentar al lui Adrian Nastase in timpul mandatului acestuia.

In urma cu o saptamana, procurorii DNA Ploiesti au ridicat mai multe documente de la sediul Consiliului Judetean Prahova, fiind pentru a doua oara in ultimele luni cand anchetatorii anticoruptie cer acte din partea acestei institutii.

– See more at: https://mondonews.ro/mircea-cosma-si-fiul-acestuia-deputatul-psd-vlad-cosma-audiati-la-dna/#sthash.4JlGcwV6.dpuf