Presedintele Colegiului Psihologilor, MIHAI ANITEI, trimis in judecata de DNA

Procurorii DNA l-au trimis vineri in judecata pe MIHAI ANITEI, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, acuzat ca a comis infractiunile de conflict de interese in forma continuata si folosirea de documente false pentru a obtine fraudulos fonduri europene.

MIHAI ANITEI se afla in centrul unui scandal urias in Colegiul Psihologilor, unde marea majoritate a psihologilor din tara il acuza ca incearca sa fraudeze alegerile pentru a-si instala la conducerea institutiei un apropiat.

DNA il acuza pe MIHAI ANITEI ca si-a dat ilegal lui si sotiei contracte din fonduri europene intr-un proiect implementat de Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca in parteneriat cu Colegiul Psihologilor. DNA sustine ca MIHAI ANITEI ar fi castigat astfel ilegal 307.000 de lei. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca s-a constituit parte civila cu suma respectiva. Procurorii arata ca, pentru a justifica sumele primite, Anitei a prezentat rapoarte din care rezulta ca ar fi lucrat peste 20 de ore zilnic (inclusiv in week-end) sau chiar un numar de ore de munca ce depasea durata unei zile. DNA a pus sechestru pe bunurile mobile si imobile ale inculpatului MIHAI ANITEI.

MIHAI ANTEI e puternic contestat de breasla psihologilor din Romania. Tensiunile au aparut odata cu inceperea procesului electoral intern pentru alegerea unei noi conduceri la nivel central, dar si la nivel de filiale. Multi dintre psihologii din tara acuza actuala conducere ca distorsioneaza procesul electoral si schimba regulile in timpul jocului pentru a-si perpetua influenta la varful profesiei; actuala conducere invoca legislatia si lipsa de personal juridic. Nume importante din mediul profesional contesta “abuzuri” si “acte arbitrare” ale conducerii, reprezentata de presedintele MIHAI ANITEI si Directorul general al CPR, precum si coordonatorul departamentului Juridic – Iulian Laurentiu Stefan (mana dreapta a lui Anitei, el insusi candidat pentru presedintia Colegiului).

Sursa foto: adevarul