Președintele columbian promite să reducă impozitele pentru crypto monede! Care este condiția

Președintele columbian, Ivan Duque, a promis recent că va reduce taxele pentru crypto monede și start-up-urile bazate pe tehnologia blockchain, informează ziarul local El Tiempo.

Duque a prezentat un mesaj de deschidere în timpul ANDICOM, un congres internațional privind tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), organizat anual în Cartagena de Indias, Columbia. O înregistrare a discursului său este acum disponibilă pe YouTube.

Președintele a mărturisit că a fost “obsedat” de tehnologie, în special de robotică și inteligența artificială (AI). El a subliniat în continuare că, Columbia are nevoie de propriul său autoritate de reglementare pentru industria TIC și a promis să stabilească un consiliu înalt pentru transformare și societatea digitală.

Potrivit lui Duque, utilizarea tehnologiilor avansate ar putea ajuta statul să abordeze corupția împreună cu îmbunătățirea unor domenii precum securitatea, justiția și medicina. El a propus drept pârghie tehnologia blockchain și intelingența artificială pentru a urmări fondurile publice și a detecta anomalii.

Citește și: CUM INFLUENȚEAZĂ CĂUTĂRILE PE GOOGLE MODIFICAREA PREȚULUI MONEDEI BITCOIN

Trecerea la industria crypto, Duque a promis să scutească afacerile legate de crypto monede de impozite pe chirii timp de cinci ani, cu condiția ca acestea să genereze un anumit număr de noi locuri de muncă.

Ivan Duque este actualul președinte al Columbiei. El a preluat funcția în august 2018 după ce a câștigat alegerile mai devreme în mai. Politicianul are un fond financiar solid, ocupând anterior poziții semnificative în Ministerul de Finanțe al țării și în Banca Interamericană de Dezvoltare.

După cum a raportat Cointelegraph, senatul columbian este la fel de optimist în privința tehnologiei blockchain, declarând că “ar putea schimba viața” după o dezbatere din iunie. În plus, în această țară a fost înființată o asociație națională de blockchain.

În același timp, industria financiară a țării a fost destul de sceptică în legătură cu criptocuritățile până acum. De exemplu, la un moment dat, băncile columbiene au închis toate conturile unui bursier american Buda.com în iunie 2018.