Presedintele Comisiei de control a SRI despre ofiterii acoperiti din PSD

Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, GEORGIAN POP (foto), a declarat luni ca informatiile privind posibili ofiteri acoperiti din PSD au fost verificate si i s-au comunicat fostului premier VICTOR POP, cel care a lansat ipoteza existentei unui ofiter acoperit in conducerea PSD.

“Am verificat, i-am comunicat domnului VICTOR PONTA. Prin documente oficiale, sigur, i-am comunicat si dansului in acea scrisoare ca am verificat constant ca SRI sa respecte legislatia, si anume sa nu aiba ofiteri acoperiti in nicio institutie unde legea nu permite.

Dar, daca dansul are elemente suplimentare il rog sa vina si sa le puna la dispozitia comisiei, si dansul mi-a spus ca nu are pentru comisia mea. Exista mai multe servicii secrete in Romania, comisia pe care o conduc se ocupa strict de activitatea SRI, daca se intampla in alta parte, nu este de competenta mea”, a spus GEORGIAN POP la Palatul Parlamentului, informeaza Newsro.

CITESTE SI: PONTA AMENINTA CA TOARNA TOT CE STIE DESPRE OFITERII ACOPERITI DIN POLITICA

GEORGIAN POP a spus ca i-a cerut lui VICTOR PONTA, printr-o scrisoare oficiala, ca in cazul in care mai are aspecte pe care doreste sa le puna la dispozitia comisiei sa o faca.

“Am avut o discutie cu domnul Victor Ponta si mi-a spus ca comisiei mele nu are ce sa-i transmita suplimentar fata de ceea ce a declarat public. I-am trimis o scrisoare oficiala, dansul mi-a spus, i-am trimis scrisoare oficiala si doamnei Alina Gorghiu, de la dansa nu am primit din pacate niciun raspuns, dar probabil ca in perioada urmatoare si dansa o sa ne spuna daca are ceva pentru comisie.

Fiind si perioada de campanie electorala prefer sa lucram intr-un mod foarte riguros, strict, profesionist, pe documente. Si din nou fac aceasta solicitare sau apel public, oricine – politician, jurnalist, simplu cetatean din Romania – daca are vreo informatie vreodata sau vreo sesizare privind savarsirea unui abuz sau a unei ilegalitati de catre SRI, in secunda doi il astept la comisie pentru a declansa controlul”, a conchis Pop.

Dupa pronuntarea condamnarii lui Liviu Dragnea in dosarul “Referendumului”, Victor Ponta a afirmat ca Liviu Dragnea trebuie sa ramana la conducerea PSD astfel incat aceasta sa nu fie preluata de “ofiteri acoperiti sau descoperiti”.

Sursa foto: realitatea