Presedintele Comisiei de Etica a UB: GABRIEL OPREA a PLAGIAT lucrarea de doctorat!

MARIAN POPESCU, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti (UB) sustine ca vicepremierul GABRIEL OPREA a PLAGIAT in LUCRAREA de DOCTORAT, in care a identificat „zeci de pagini copiate integral”.

„Legea ne-a obligat, cum se intampla in cazul demnitarilor, sa transmitem autosesizarea la Consiliul National de Etica. Consiliul National de Etica a dat verdictul atat de rapid, incat nici macar nu am apucat sa le transmitem ce incepuseram noi sa analizam”.

CITESTE SI: MIHAI TUDOSE, ACUZAT DE PLAGIAT. MINISTRUL ECONOMIEI AR FI COPIAT PARAGRAFE INTREGI IN TEZA DE DOCTORAT

Potrivit lui MARIAN POPESCU, la Consiliul National de Etica au ajuns atat autosesizarea Comisiei, cat si o sesizare, facuta de o alta persoana, dar avand acelasi obiect. Iar Consiliului Etica, aflat in subordinea Ministerului Educatiei, a dat, in timp, record verdictul: „nu se confirma”.

„Bibliografia consultata a fost bine valorificata de autor in cuprinsul tezei de doctorat, iar in procesul de documentare au fost selectate si citate din lucrarile folosite, idei si informatii semnificative asupra problematicii analizate; (…)  indicarea prin notele de subsol a lucrarilor consultate si a autorilor acestora se inscrie in cerintele care trebuie respectate in procesul de elaborare a unei lucrari stiintifice, cerinte impuse de dispozitiile legale in vigoare la data elaborarii tezei”, se arata in verdictul Consiliului, informeaza jurnalistii de la Gandul.

CITESTE SI: COMISIA DE ETICA A UB: PLAGIATUL LUI PONTA A ADUS PAGUBE DE IMAGINE URIASE UNIVERSITATII ROMANESTI

Comisia a renuntat sa mai dezbata subiectul tezei de doctorat a lui GABRIEL OPREA, insa MARIAN POPESCU a analizat singur LUCRAREA de DOCTORAT a lui Oprea si a ajuns la concluzia ca vicepremierul a PLAGIAT.

„Trebuia sa fac acest lucru, trebuia sa merg pana la capat. Este vorba, in mod sigur, despre un PLAGIAT. O sa le atrag tovaraseste atentia celor de la Consiliu ca, in lucrarea lui GABRIEL OPREA, sunt zeci de pagini copiate integral. In afara de pasajele semnalate in presa, am gasit si altele, preluate din alte lucrari, fara citarea sursei. Ceea ce s-a intamplat este de domeniul evidentei”, spune MARIAN POPESCU pentru sursa citata.

Sursa foto: realitatea