Presedintele Comisiei “NANA”: Raportul va fi gata miercuri

Presedintele Comisiei Calarasi, Mihai Fifor (PSD), a declarat, dupa incheierea sedintei de luni, ca raportul Comisiei va fi gata miercuri, dupa ce vor fi analizate o serie de documente solicitate de la ANAF.

“Asteptam o serie de documente de la ANAF pe care Comisia le-a solicitat si speram ca in urma acestei analize sa putem sa tragem o concluzie finala, urmand ca miercuri, la intalnirea pe care membrii Comisiei o sa o aiba, cele mai probabil la ora 10.00, sa putem finaliza acest raport, pe care o sa il depunem la Birourile Reunite”, a spus Fifor, citat de Mediafax.

Intrebat daca, dupa discutia pe care a avut-o, la Comisie, cu notarul Stefania Zorila, isi mai mentine punctul de vedere privind nulitatea tranzactiei in conditiile in care firma Berfice se afla in inactivitate, Fifor a spus: “Noi am afirmat data trecuta un lucru pe care continui sa il spun si astazi, fara nici un fel de dubiu. Eu nu am discutat foarte mult pe faptul ca societatea Berfige era inactiva sau nu si, repet, asteptam de la ANAF o serie de documente ca sa putem sa ne punem de acord cu acest aspect. Am discutat mai mult despre modul in care s-au emis titluri de proprietate care in spate au documente care nu sunt tocmai in regula si faceam la faptul (…) ca sunt in jur de 60 de ha de teren ale caror titluri de proprietate nu sunt emise legal”.

Citeste si: COMISIA NANA: A fost solicitata ANULAREA actului de achizitionare al terenului

Mihai Fifor a tinut sa precizeze ca s-ar putea anula in instanta tranzactiile dintre Berfige si vanzatorii anumitor terenuri din comuna NANA. “Din acest punct de vedere, putem sa discutam despre o hotarare a unei instante, la un moment dat, care sa decida daca aceasta tranzactie se poate anula sau nu si ma refer la tranzactia dintre Berfige si vanzatorii de teren din Comuna NANA”, a subliniat Fifor.

Raspunzand unei intrebari, el a mai spus: “Ma leg mai putin de acest aspect, de faptul ca Berfige era declarata inactiva. Asteptam istoricul fiscal al acestei societati, dar si pe cel al mandatarului Alina Preda. Mai mult sunt precupat de cum s-a constituit acest lot compact de teren”.

Sursa foto: jurnalul.ro