Presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara a DEMISIONAT

Presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, Alexandru Blaj, a demisionat din functie, nemultumit ca Ministerul de Finante si al Justitiei refuza aprobarea acordarii unui ajutor de salvare pentru achizitionarea certificatelor de CO2.

CE Hunedoara se afla intr-o situatie financiara extrem de dificila, iar anul acesta au fost inregistrate din partea creditorilor sase cereri de intrare in insolventa.

Potrivit unui comunicat de presa, Alexandru Blaj isi va incheia mandatul incepand cu 1 mai, demisia sa fiind inregistrata, marti, la cabinetul ministrului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.

Decizia mea este una a unui roman normal aflat in fata unei mari dezamagiri. In cuvinte putine, in tara in care Ministerul Energiei promoveaza interesul companiei pe care eu am reprezentat-o in calitate de presedinte al CA si pentru care, alaturi de conducerea executiva, s-au facut toate demersurile pentru obtinerea unui ajutor de salvare pentru achizitionarea certificatelor de CO2, ajutor avizat de Comisia Europeana in 12 aprilie 2015, ne-am lovit de opozitia de neinteles a Ministerului Finantelor si a Ministerului Justitiei care refuza aprobarea acordarii acestuia. Singura motivatie invocata a fost existenta unui ajutor de stat, mascat sub forma unor contracte bilaterale, incheiate in perioada 2009 – 2011 intre Termocentrala Paroseni si Hidroelectrica, care faceau referire la vanzarea respectiv cumpararea de energie electrica“, a declarat Alexandru Blaj, citat in comunicat.

CITESTE SI: HUNEDOARA: LIDERII Sindicatului “MUNTELE” au incheiat GREVA FOAMEI

El a precizat ca decizia de a demisiona a fost determinata de “lipsa, la acest nivel, a unei disponibilitati reale pentru solutionarea problemelor deosebit de grave cu care se confrunta intreaga comunitate a judetului Hunedoara“, precizand ca demersul sau este “menit a fi un semnal de alarma in atentia celor in a caror maini stau destinele a celor care lucreaza in sistem”.

CITESTE SI: PONTA, chemat de URGENTA la HUNEDOARA pe tema DECENTRALIZARII ACTIVITATII CEH

Complexul Energetic Hunedoara, societate de stat cu 7.000 de angajati, se confrunta in acest an cu o avalansa de cereri in tribunal de intrare in insolventa. Alte doua firme, Instal Comimpex 2006 SRL si Arteca Jilava SA, solicita in instanta, in calitate de creditori, insolventa companiei. Solicitarile acestora au fost conexate cu cea a firmei Romlink Invest SRL care a inregistrat o astfel de cerere pe 8 aprilie la Tribunalul Hunedoara. Astfel, exista un singur dosar (2503/97/2015) pentru toate cele trei cereri. Pana la aceste noi cereri, au mai fost deschise alte trei dosare de insolventa, insa creditorii au renuntat procese inca de la primele infatisari. Compania se afla intr-o situatie financiara extrem de dificila.

Sursa foto www.focus-energetic.ro