Presedintele Consiliului Judetean Constanta, dus la audieri de DNA UPDATE

Presedintele Consiliului Judeţean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dus miercuri dimineata din nou la audieri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

UPDATE 9.32 Ca urmare a informatiilor aparute in mass media in cursul diminetii miercuri, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a facut o serie de precizari printr-un comunicat de presa.

Astfel, potrivit sursei citate, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011-2013, a unor infractiuni asimilate celor de coruptie de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local.

In cursul diminetii de miercuri, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in trei locatii situate in municipiul Constanta, dintre care doua sunt sediile unor institutii publice.

In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, reprezentatii DNA precizeaza ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vor fi in masura sa ofere detalii suplimentare.

 

In acest moment au loc mai multe perchezitii la institutii publice din judetul Constanta.

Nicusor Constantinescu a mai fost ridicat de procurorii DNA si in luna ianuarie, dupa ce a refuzat sa se prezinte la audieri. Acum insa presedintele Consiliului Judetean Constanta este anchetat chiar de procurorii din Bucuresti. Procurorii l-au acuzat de acte de coruptie comise in virtutea functiei de presedinte al Consiliului Judetean Constanta.

La iesirea de la DNA, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat in luna ianuarie ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, “ca un animal”, de catre procurorii DNA, pe care ii acuza de abuz si politie politica, el spunand ca este “jignitor” ce s-a intamplat.

Citeste si: Nicusor Constantinescu a pierdut la Tribunalul Constanta cererea de revocare a masurii de a nu parasi tara

In momentul in care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a incercat sa se opuna si a refuzat sa fie urcat in masina anchetatorilor, el reclamand ca se face un abuz intrucat a fost emis mandatul de aducere fara ca el sa fie citat si sa semneze citatia.

Potrivit DNA, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Constantinescu pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.