Presedintele EXIMBANK, TRAIAN HALALAI, este audiat la DNA – SURSE

TRAIAN HALALAI, presedintele executiv al bancii de stat EXIMBANK, este audiat, joi, la sediul central al DNA, noteaza jurnalistii de la Adevarul. Directorul nu a facut nicio declaratie inainte de audieri, mai scrie sursa amintita.

TRAIAN HALALAI conduce EXIMBANK din noiembrie 2012, cand a fost instalat de catre premierul VICTOR PONTA. El si-a inceput cariera din sistemul bancar in 1995, cand a inceput sa lucreze ca dealer in cadrul fostei banci de stat Bancorex. Ulterior a fost recrutat de olandezii de la ING Bank, unde ajunsese pana la functia de de director financiar. In intervalul 2006-2012 a lucrat la Banca Romaneasca, pe pozitia de CFO si director general adjunct.

CITESTE SI: DNA: RADU BUDEANU ESTE ACUZAT DE SPALARE DE BANI SI TRAFIC DE INFLUENTA

TRAIAN HALALAI este absolvent al Facultatii de Finante, Banci si contabilitate din cadrul ASE Bucuresti. TRAIAN HALALAI a absolvit si cursurile de MBA ale Scolii Doctorale de Finante-Banci din Bucuresti si a urmat un stagiu de specializare doctorala la Erasmus University din Rotterdam (Olanda).

TRAIAN HALALAI este si unul dintre cei mai bine platiti bancheri din sistem. In 2013, el castiga lunar circa 23.500 de euro/luna.

Sursa foto: adevarul