Presedintele Google spune ca spionajul NSA este scandalos

google

Eric Schimdt, presedintele Google, a calificat drept „scandaloasa” interceptarea datelor a sute de milioane de utilizatori ai motoarelor de cautare de catre guvernul din SUA.

„Este scandalos ca Agentia de Securitate Nationala cauta in centrele de date ale Google, daca aceste dezvaluiri sunt adevarate. Actele pe care organizatia era gata sa le comita, in pofida bunului simt, pentru a-si duce misiunea la capat, si potentiala incalcare a vietii private a oamenilor, toate acestea nu sunt in ordine”, a spus, conform antena3.ro, Schimdt.

Citand documente obtinute de la fostul consultant al NSA Edward Snowden, Washington Post a dezvaluit la sfarsitul lui octombrie ca NSA si omologul sau britanic, GCHQ, au recuperat date din fibrele optice utilizate de gigantii internetului precum Google sau Yahoo!, mai noteaza sursa citata. In urma dezvaluirilor, Google s-a plans de aceste metode la Agentia de Securitate Nationala (NSA), la presedintele american Barack Obama si la membri ai Congresului, a precizat Schmidt, intr-un interviu pentru Wall Street Journal.