Presedintele IOHANNIS a convocat CSAT pentru 17 septembrie

Presedintele KLAUS IOHANNIS a anuntat luni ca a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii pentru data de 17 septembrie, urmand sa prezinte punctul sau de vedere cu privire la pastrarea unor cote voluntare de imigranti.

“Fenomenul este important pentru noi fiindca suntem in UE, insa in Romania nu apare o presiune din aceasta zona. Putem sa tratam chestiunea cu calm, raspundere, solidari cu tarile in care exista un numar mare de refugiati. 

CITESTE SI: IOHANNIS, despre CRIZA IMIGRANTILOR: Romania a anuntat ca poate sa primeasca 1.785 de refugiati. UPDATE

Nu este cazul sa reactionam isteric, cum nu este cazul sa ne aratam latura xenofoba. Trebuie sa fim solidari cu celelalte tari din UE, insa trebuie pastrate cotele voluntare. Nu cred ca introducerea cotelor obligatorii este o solutie. Acest punct de vedere il voi prezenta saptamana viitoare in CSAT. 

Am convocat CSAT pe 17 septembrie si acest punct de vedere il voi prezenta si in Consiliul de la mijlocul lunii octombrie si voi tine cont si de datele Guvernului, insa datele preliminare ne arata ca suntem indreptatiti sa cerem cote voluntare”, a afirmat seful statului, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni. 

CITESTE SI: IOHANNIS: Am promulgat CODUL FISCAL. Motivele pentru care a fost retrimis in Parlament

El a subliniat ca Romania poate primi 1.785 de refugiati. 

Sursa foto romaniatv