Presedintele IOHANNIS a DECORAT DOUA SCOLI GIMNAZIALE: EDUCATIA – PROIECTUL MEU DE TARA

Presedintele KLAUS IOHANNIS A CONFERIT, vineri, intr-o ceremonie organizata la Palatul Cotroceni, DECORATIILE acordate pentru DOUA SCOLI care s-au remarcat prin REDUCEREA ABANDONULUI SCOLAR si PERFORMANTA, relateaza Agerpres.

Seful statului a semnat saptamana trecuta decretul de decorare a Scolii Gimnaziale din comuna CILIBIA, judetul BUZAU, si a Scolii Gimnaziale nr. 1 din comuna HORIA, judetul CONSTANTA.

Klaus Iohannis a afirmat ca este primul presedinte postdecembrist care confera decoratii unor scoli gimnaziale. El a precizat ca aceste doua scoli sunt exemple de excelenta si buna practica pentru intreaga tara. “EDUCATIA constituie una dintre prioritatile mandatului meu. Este PROIECTUL MEU DE TARA”, a aratat Iohannis. 

El le-a transmis elevilor ca “din invatatura se poate realiza ceva”. “Ceea ce am facut astazi este o chestiune simbolica, dar voi invatati pentru viata”, le-a spus seful statului elevilor.

CITESTE SI: IOHANNIS: Sistemul de educatie romanesc sufera de REFORMITA CRONICA

Presedintele Iohannis a acordat Ordinul “Meritul pentru Invatamant” in grad de Cavaler Scolii Gimnaziale din comuna Cilibia, judetul Buzau, “in semn de apreciere pentru intreaga activitate didactica, pentru rezultatele deosebite obtinute in reducerea semnificativa a abandonului scolar, pentru imbunatatirea frecventei scolare a elevilor identificati ca fiind in risc major de abandon si pentru implicarea parintilor si a comunitatii locale in tot acest demers de crestere a participarii la educatie si a motivatiei pentru invatare.

Scoala Gimnaziala nr. 1 din comuna Horia, judetul Constanta, a primit Ordinul “Meritul pentru Invatamant” in grad de Cavaler in semn de apreciere pentru daruirea si profesionalismul generatiilor de cadre didactice in formarea intelectuala si umana a tinerilor absolventi, pentru performanta scolii de a ocupa primul loc in clasamentul national privind valoarea adaugata adusa de scolile evaluate din mediul rural.

Decorarile au fost facute la propunerea fostului ministru al Educatiei Sorin Cimpeanu.

Sursa foto: presidency