Presedintele IOHANNIS a promulgat LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat joi decretul pentru promulgarea LEGII PRIVIND VOTUL PRIN CORESPONDENTA, precum si modificarea si completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente.

“LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA a fost un obiectiv pe care presedintele Klaus Iohannis si l-a asumat inca de la inceputul mandatului. Acest act normativ este unul asteptat de intreaga societate si asigura premisele respectarii dreptului fundamental la vot pentru toti romanii, oriunde s-ar afla ei in lume”, mentioneaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa.

Seful statului spunea miercuri ca LEGEA PRIVIND VOTUL PRIN CORESPONDENTA este promulgabila si ca dupa ce se va intoarce de la Bratislava o va promulga daca se indeplinesc procedurile.

CITESTE SI: 

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis miercuri, in unanimitate, ca este constitutionala legea privind votul prin corespondenta.

In 3 noiembrie, ALDE a anuntat ca grupul parlamentar al formatiunii de la Senat, alaturi de cel al UDMR, senatori de la UNPR si PSD, precum si un senator independent au depus la Curtea Constitutionala o contestatie la legea privind adoptarea votului prin corespondenta de catre Parlament.

Proiectul votului prin corespondenta a fost adoptat de Camera Deputatilor la sfarsitul lunii octombrie. Actul normativ va fi aplicat doar la ALEGERILE PARLAMENTARE, nu si la cele prezidentiale si europarlamentare.

Sursa foto: presidency