Presedintele Iohannis ii cere demisia lui Darius Valcov

PRESEDINTELE ROMANIEI, KLAUS IOHANNIS, MENTINERE, INCREDERE, ICCJ, DNA, ACUZATII, GRESEALA, PERSOANE, CONDUCEREA SISTEMULUI JUDICIAR, SPETA, CALIN POPESCU TARICEANU, JUSTITIE, SCRISOARE

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis, duminica, un mesaj prin care cere revocarea din functie a ministrului Finantelor, Darius Valcov. In mesajul sau, Klaus Iohannis ii solicita premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a lui Darius Valcov, in contextul in care DNA a dispus inceperea urmaririi penale in cazul sau.

Iohannis a subliniat ca s-ar fi asteptat ca Darius Valcov “sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a intamplat”.

Citeste si: DARIUS VALCOV, declaratie de ULTIMA ORA despre DEMISIA din functie

Iata textul mesajului:

„Avand in vedere ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor, domnul Darius Valcov, m-as fi asteptat ca domnul Valcov sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a intamplat.

In aceasta situatie, solicit premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a domnului Darius Valcov”, a aratat Klaus Iohannis. 

Citeste si: Traian Basescu cere remanierea urgenta a lui Darius Valcov de la Ministerul de Finante