Presedintele IOHANNIS si ministrul MAE, BOGDAN AURESCU, se vor intalni joi cu ministrul italian de Externe

Presedintele KLAUS IOHANNIS si ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, se vor intalni joi cu seful diplomatiei italiene, Paolo Gentiloni.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, KLAUS IOHANNIS il va primi pe ministrul italian la ora 10.00, la Palatul Cotroceni.

Ministrul Afacerilor Externe BOGDAN AURESCU va avea si el joi consultari cu ministrul afacerilor externe si al cooperarii internationale al Republicii Italiene, PAOLO GENTILONI.

“Vizita are loc in contextul unui dialog politic substantial si constant intre cele doua state, confirmat de numeroase contacte la nivel inalt, si reprezinta o expresie a interesului comun pentru dinamizarea in continuare a cooperarii bilaterale, inclusiv din perspectiva cresterii volumului schimburilor comerciale, a consolidarii prezentei companiilor italiene in Romania si a identificarii de noi oportunitati de cooperare in domenii de interes reciproc, indeosebi in plan sectorial.

CITESTE SI: IOHANNIS a numit un nou presedinte al Sectiei CONTENCIOS ADMINISTRATIV A ICCJ

Un subiect important pe agenda bilaterala il constituie comunitatea romaneasca din Italia, din perspectiva contributiei importante pe care aceasta o are la dezvoltarea economica si sociala a Italiei si ca element de coeziune pentru relatiile celor doua state.

In cadrul convorbirilor, cei doi ministri vor aborda, de asemenea, o serie de teme prioritare ale agendei europene, cu accent pe provocarile actuale la adresa Uniunii Europene, evolutiile in materie de migratie, Vecinatatea Estica si Balcanii de Vest. De asemenea, discutiile vor viza si subiecte de actualitate ale agendei internationale, precum cooperarea in cadrul Aliantei Nord-Atlantice, situatia din Libia si combaterea terorismului.

CITESTE SI: Presedintele IOHANNIS va participa la FESTIVALUL de la SALZBURG

Cu ocazia vizitei, ministrul BOGDAN AURESCUsi omologul italian PAOLO GENTILONI vor semna <Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Italiene privind regimul juridic al mormintelor de razboi> si vor sustine declaratii de presa la finalul convorbirilor oficiale”, potrivit unui comunicat MAE.

Sursa foto www.rtv.ro