Presedintele IOHANNIS vrea sa vorbeasca in PARLAMENT despre ordonanta IORDACHE

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, o scrisoare Parlamentului Romaniei prin intermediul careia solicita sa se poata adresa plenului in data de 7 februarie cu privire la ordonanta prin care sunt modificate Codurile Penale, informeaza Administratia Prezidentiala.

“In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, republicata, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificarile aduse de catre Guvern legislatiei penale, precum si la evenimentele generate de acestea. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 7 februarie 2017, ora 12:00”, se arata in scrisoarea adresata de presedintele Iohannis sefilor celor doua camere parlamentare, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

Urmeaza ca Birourile Permanente sa decida daca sunt de acord cu data propusa de seful statului sau ii vor propune o alta. In data de 7 februarie este programat in Parlament si votul pentru proiectul de lege al bugetului pe 2017, iar ordonanta Iordache intra in vigoare pe 11 februarie.

Sursa foto: presdency