Presedintele iranian neaga ca ar fi cerut ca statuile reprezentand nuduri sa fie acoperite in Italia

Presedintele iranian, Hassan Rohani, a respins miercuri ideea ca el ar fi cerut ca statuile reprezentand nuduri sa fie acoperite in Muzeele Capitoline din Roma cu prilejul vizitei sale de luni, relateaza EFE, citata de Agerpres.

Controversa pe aceasta tema este o “chestiune jurnalistica”, a spus clericul siit, raspunzand unei intrebari adresate intr-o conferinta de presa. “Nu am cerut nimic, dar stiu ca italienii sunt foarte ospitalieri si incearca sa faca totul pentru ca oaspetii lor sa se simta bine. Le multumesc pentru aceasta”, a mentionat Hassan Rohani.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC l-a primit marti la VATICAN pe presedintele iranian, HASSAN ROHANI

Precizarile sale au venit dupa ce multe site-uri de stiri, inclusiv cele ale unor ziare importante precum La Repubblica si Corriere della Sera, au postat fotografii cu statui din colectia respectiva complet ascunse dupa panouri albe. Presa a relatat ca, inaintea vizitei, reprezentanti ai delegatiei iraniene ar fi solicitat ca unele nuduri antice sa fie “ascunse” privirilor pentru ca religia islamica interzice astfel de reprezentari.

Acest fapt a suscitat controverse in Italia, iar presa italiana se intreba miercuri daca acoperirea sculpturilor pentru a nu-l deranja pe presedintele iranian a fost decizia corecta.

 Sursa foto: click