Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de promulgare pentru primele legi din mandat

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, in cea de-a doua zi de mandat, decrete de promulgare a mai multor legi, precum si 16 decrete de eliberare din functie a unor magistratie, pe motiv de pensionare.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 48/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

in plus, seful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015 si decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 37/2014 pentru modificarea si completarea art. 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA DE ABILITARE A GUVERNULUI DE A EMITE ORDONANTE IN VACANTA PARLAMENTARA

Un alt decret semnat de seful statului este pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

Klaus Iohannis a mai semnat decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul institutiilor publice de cultura;

Presedintele a mai semnat 16 decrete privind eliberarea din functia de judecator si procuror a mai multor magistrati, pe motiv de pensionare.

Citeste si: LIDERUL TACUT al ROMANIEI s-a angajat sa lupte impotriva CORUPTIEI – BLOOMBERG