Presedintele KLAUS IOHANNIS invita toti ROMANII la o DEZBATERE NATIONALA

Presedintele KLAUS IOHANNIS vrea ca in acest an reforma in educatie sa fie una dintre axele principale de dezvoltare ale Romaniei in acest an. In acest sens seful statului vrea ca toti ROMANII sa participe la o DEZBATERE NATIONALA pe aceasta tema,fapt pentru care ii invita pe doritori sa-si spuna parerile, informeaza Libertatea.

“Administratia Prezidentiala, prin Departamentul Educatie si Cercetare, lanseaza in dezbatere publica criteriile pentru includerea evenimentelor organizate, sub egida „DEZBATERII NATIONALE pentru Educatie si Cercetare – Romania educata”, de catre orice entitate care doreste sa se implice in reforma educatiei. Administratia Prezidentiala propune astfel un demers flexibil si participativ, care sa permita adaptarea sa permanenta la nevoile societatii.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS AVERTIZEAZA UE: ROMANIA PUNE SUB SEMNUL INTREBARII PROCEDURA REFERITOARE LA REFUGIATI

In anul 2016, Dezbaterea Nationala pentru Educatie si Cercetare, initiata de Presedintele Romaniei, domnul KLAUS IOHANNIS, va viza principalele optiuni strategice ale Romaniei privind sistemul national de educatie si cercetare, care vor fi apoi transformate in obiective de tara si integrate intr-o viziune pe termen lung (2018 – 2030).

Astfel, orice eveniment cu rezultate relevante pentru acest demers va putea fi inclus in cadrul dezbaterii publice lansata de Administratia Prezidentiala, in conditiile in care respecta un set de criterii transparente. Documentul care descrie aceste criterii este supus dezbaterii publice, fiind disponibil la adresa presidency.ro. Punctele de vedere pot fi trimise pe adresa educatie@presidency.ro, pana la data de 7 februarie 2016, a transmis Administratia Prezidentiala.

Sursa foto: presidency