Presedintele KLAUS IOHANNIS l-a primit pe vicepremierul slovac, MIROSLAV LAJCAK

Presedintele KLAUS IOHANNIS l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe vicepremierul slovac, MIROSLAV LAJCAK, ministru al Afacerilor Externe si Europene, care participa la editia din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane, informeaza Administratia Prezidentiala printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, discutiile s-au concentrat asupra stadiului relatiei bilaterale si modalitatilor de consolidare a acesteia in cadrul Uniunii Europene, dar si in plan regional.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS este de acord cu noul COD FISCAL 

”De interes aparte a fost pregatirea Presedintiei slovace a Consiliului UE din 2016 si reuniunea statelor aliate din flancul estic de la Bucuresti, din luna noiembrie. Cei doi oficiali au reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperarii economice bilaterale. Din aceasta perspectiva, deosebit de importanta va fi vizita presedintelui Romaniei in Republica Slovaca din luna noiembrie a acestui an”, se arata in comunicat.

CITESTE SI: IOHANNIS a numit-o pe SANDRA PRALONG consilier de stat pentru RELATIA cu DIASPORA

De asemenea, presedintele IOHANNIS si vicepremierul slovac au discutat despre provocarile actuale din regiune si din cadrul UE, precum migratia si situatia din Ucraina, care necesita un efort comun din partea statelor europene.

 Sursa foto agerpres