Presedintele NIGERIEI declara RAZBOI TERORISTILOR

PRESEDINTELE NIGERIAN GOODLUCK JONATHAN a declarat ca a ordonat “o operatiune pe scara larga pentru a pune capat actiunilor teroriste” de pe teritoriul tarii.

GOODLUCK JONATHAN , PRESEDINTELE NIGERIEI,  a dat asigurari parintilor celor 219 eleve rapite de gruparea BOKO HARAM ca fortele militare guvernamentale vor face tot posibilul sa le elibereze cat mai curand. “Sunt hotarat sa protejez democratia noastra, unitatea noastra nationala si stabilitatea noastra politica, prin declansarea unui razboi total impotriva terorismului”, a declarat Jonathan intr-un discurs televizat pentru a marca Ziua Democratiei, relateaza Business Insider.

Citeste si: Un CAZ de SCLAVIE in masa a ZGUDUIT Nigeria

Jonathan a mentionat ca a autorizat fortele de securitate sa foloseasca “orice mijloace necesare, conform legii” pentru a obtine victoria in confruntarea cu Boko Haram.

Citeste si: 50 de studenti, ucisi de islamisti in Nigeria

“Eu va asigur… ca acesti huligani vor fi alungati. Nu se va intampla peste noapte, dar nu vom precupeti niciun efort pentru a atinge acest obiectiv. Cu sprijinul tuturor nigerienilor, al vecinilor nostri si al comunitatii internationale, ne vom consolida victoria si vom elibera fetele. Vom scapa Nigeria de teroristi”, a concluzionat Jonathan.