PRESEDINTELE PARLAMENTULUI European, in vizita pe platforma de la MAGURELE

Presedintele Parlamentului European si candidatul Partidului Socialistilor Europeni pentru functia de Presedinte al Comisiei Europene, MARTIN SCHULZ, va efectua sambata o vizita pe platforma de la Magurele, unde au fost demarate lucrarile pentru realizarea celui mai important proiect de cercetare din Romania, proiectul ELI-NP, a anuntat Ministerul Educatiei.

Citeste si: Astazi incepe in Romania construirea celui mai mare laser din lume

MARTIN SCHULZ va vizita platforma de la MAGURELE alaturi de mai multi demnitari romani, printre care MIHNEA COSTOIU, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica și Dezvoltare Tehnologica, VALERIU ZGONEA, presedintele Camerei Deputatilor, si NICOLAE ZAMFIR, directorul Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei”.

Citeste si: Laserul ELI-NP de la Magurele va fi cel mai puternic din lume. Video

Proiectul ELI-NP este finantat prin fonduri de coeziune si fonduri structurale destinate realizarii infrastructurii de cercetare pan-europene. Cercetarile care vor fi realizate la MAGURELE vor avea aplicatii in domeniul sanatatii, al managementului materialelor si deseurilor nucleare, in economie sau in industria farmaceutica. Proiectul ELI-NP are potentialul de a atrage fonduri publice si private in valoare de peste un milliard de euro si poate conduce la crearea a peste 13.000 de locuri de munca in cercetare.

Sursa foto: europarl.europa.eu