PRESEDINTELE POLONIEI: Suntem zguduiti de TRAGEDIA DIN COLECTIV; Putem ajuta cu MEDICI SPECIALISTI

PRESEDINTELE POLONIEI, ANDRZEJ DUDA, a declarat marti ca incendiul de la CLUBUL COLECTIV  i-a zguduit pe polonezi, aratand ca tara sa este deschisa sa trimita MEDICI SPECIALISTI de la un spital din orasul Siemianowice Slaskie care ii pot trata pe raniti.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS S-A INTALNIT CU PRESEDINTELE POLONEZ ANDRZEJ DUDA

“Doresc sa exprim regretul pentru faptul ca aceasta vizita are loc dupa accidentul tragic care a avut loc aici in Bucuresti, in care au murit oameni tineri, eveniment care i-a zguduit atat pe polonezi, cat si pe mine personal. Nu doar regretul vreau sa mi-l exprim, dar vreau sa spun ca exista specialisti la un spital in orasul Siemianowice Slaskie care pot sa trateze pacientii de dupa astfel de accidente si care pot sa acorde sprijinul lor. Ii transmit dlui presedinte si conducerii Romaniei aceasta deschidere a Poloniei de a acorda ajutorul sau, pentru ca am fost zguduiti si suntem constienti de faptul ca viata oamenilor tineri este foarte valoroasa si trebuie sa ajutam cum putem”, a spus Andrzej Duda, in declaratia comuna cu presedintele roman, Klaus Iohannis, sustinuta la Palatul Cotroceni.

Presedintele Poloniei efectueaza o vizita oficiala in Romania. Andrzej Duda a ajuns luni seara la Bucuresti. De la aeroport el a mers direct la clubul Colectiv, unde a depus un buchet de trandafiri rosii si a aprins o candela pentru victimele incendiului care a avut loc vinerea trecuta.

CITESTE SI: PRESEDINTELE POLONIEI, ANDRZEJ DUDA, A VENIT LA CLUBUL COLECTIV PENTRU A APRINDE LUMANARI IN MEMORIA VICTIMELOR

Acesta va prezida, alaturi de presedintele Iohannis, reuniunea la nivel inalt a statelor din Europa Centrala si de Est, care va avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni.

Sursa foto: evz