Presedintele PPE, JOSEPH DAUL, este bulversat de cazul PONTA: INACCEPTABIL!

Presedintele Partidului Popular European (PPE), JOSEPH DAUL, impreuna cu colegii sai s-au declarat pur si simplu socati de tentativa PARLAMENTULUI ROMANIEI de a obstructiona justitia in cazul Ponta-DNA.

„Suntem socati de tentativele Comisiei Juridice a PARLAMENTULUI ROMANIEI de a impiedica justitia sa isi indeplineasca atributiile in ceea ce priveste anchetarea faptelor penale de care este acuzat prim-ministrul Romaniei, VICTOR PONTA. Ne asteptam ca plenul Parlamentului Romaniei sa ofere posibilitatea procurorilor de a continua investigatiile fata de prim-ministrul VICTOR PONTA.

CITESTE SI: Cine vrea sa-l “LICHIDEZE” pe VICTOR PONTA. Modul “HALUCINANT” in care DNA a pregatit dosarul

Parlamentul nu ar trebui sa fie niciodata un obstacol in calea infaptuirii justitiei. De asemenea, reprezentantii guvernului nu ar trebui sa se foloseasca de majoritatea parlamentara pentru propriul interes. Vom monitoriza cu atentie angajamentul Guvernului Romaniei de a respecta domnia legii si independenta justitiei, precum si de a combate cu fermitate coruptia din Romania”, spune JOSEPH DAUL, intr-un comunicat de presa.

Potrivit liderului Partidului Popular European (PPE), „este inacceptabil ca ministrul Justitiei si prim-ministrul unui stat membru al Uniunii Europene (UE) sa ameninte protestarii pasnici cu sanctiuni penale”. Daul afirma ca “libertatea de expresie este garantata in Uniunea Europeana (UE). Oamenii care vor sa isi exprime public nemultumirile fata de un prim-ministru acuzat oficial de fapte grave de coruptie nu trebuie impiedicati sa faca acest lucru”. Popularii europeni fac apel la autoritatile locale sa autorizeze “orice forma de exprimare pasnica a cetatenilor din Romania”.

CITESTE SI: CEX al PSD s-a incheiat. PONTA: In UNANIMITATE colegii de la PSD si LIDERII COALITIEI vor sa CONTINUAM GUVERNAREA. UPDATE 

Sursa foto: bbc.co.uk