Presedintele PPE: Premierul VICTOR PONTA trebuie sa DEMISIONEZE ca urmare a trimiterii sale in judecata

Presedintele Partidului Popular European (PPE), JOSEPH DAUL, i-a cerut vineri premierului roman VICTOR PONTA SA DEMISIONEZE ca urmare a trimiterii acestuia in judecata, releva un comunicat al PPE remis Agerpres.

‘Solicit prim-ministrului Guvernului Romaniei, Victor Ponta, sa isi prezinte imediat demisia din functia de prim-ministru ca urmare a trimiterii sale in judecata pentru acuzatii grave de coruptie. POPORUL ROMAN MERITA O CARTE DE VIZITA MAI BUNA decat un prim-ministru trimis in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalare de bani’, a declarat liderul PPE.

CITESTE SI: PNL VA DEPUNE LUNI MOTIUNE DE CENZURA IMPOTRIVA GUVERNULUI PONTA

Acesta a adaugat ca Romania este astazi un partener de incredere in Europa ca urmare a numeroaselor eforturi facute de poporul roman si de guvernele de centru-dreapta.

”Apelez la Victor Ponta sa nu supuna aceste realizari unui RISC INUTIL. Domnia sa va avea sansa de a-si dovedi nevinovatia in fata justitiei din Romania’, a conchis Daul.

Partidul Popular European este cel mai mare si cel mai influent partid politic de centru-dreapta european. El include in prezent 75 de formatiuni politice din 40 de tari, presedintele Comisiei Europene (Jean-Claude Juncker) si cel al Consiliului European (Donald Tusk), 10 sefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeana si sase din afara Uniunii, 14 membri ai Comisiei Europene si cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Sursa foto: paginaeuropeana