Presedintele Republicii Moldova, NICOLAE TIMOFTI: In aceste timpuri grele, simtim plenar sprijinul Romaniei

Presedintele Republicii Moldova, NICOLAE TIMOFTI, a declarat joi, in cadrul intalnirii cu premierul Ponta, ca sprijinul Romaniei se simte in “aceste timpuri grele” si ca exista in prezent conditii optime pentru o apropiere stransa intre guvernele si oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului.

“In aceste timpuri grele, simtim plenar sprijinul Romaniei”, a spus NICOLAE TIMOFTI, in timpul unei intrevederi cu premierul Victor Ponta, care s-a aflat joi la Chisinau, cu ocazia Zilei Independentei Republicii Moldova.

TIMOFTI a pledat pentru intensificarea cooperarii bilaterale pentru definitivarea proiectelor comune de infrastructura si de alta natura, subliniind ca, din punct de vedere politic, exista in prezent conditii optime pentru o apropiere stransa intre guvernele si oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului, se arata intr-un comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala de la Chisinau, citat de Mediafax.

CITESTE SI: PONTA SE AFLA IN VIZITA OFICIALA LA CHISINAU, DE ZIUA INDEPENDENTEI REPUBLICII MOLDOVA

Presedintele moldovean a apreciat ca cea mai mare parte din exportul produselor moldovenesti reorientat in ultimii ani spre piata Uniunii Europene are ca destinatie Romania.

Prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, a declarat la randul sau ca guvernul pe care il conduce si intreaga clasa politica de la Bucuresti sustine pe toate caile Republica Moldova. 

“Cand e vorba de a sustine Republicii Moldova, suntem uniti”, a spus Victor Ponta, potrivit sursei citate.

CITESTE SI: PONTA catre ministri: Avem atatea proiecte cu REPUBLICA MOLDOVA. REPORNITI MOTOARELE!

Premierul roman a subliniat ca proiecte precum modernizarea gradinitelor din Republica Moldova sau constructia gazoductului Iasi-Chisinau, vor fi finalizate fara intarziere daca la Chisinau va exista in continuare stabilitate politica.

NICOLAE TIMOFTI si Victor Ponta au discutat si despre parcursul european al Republicii Moldova, situatia regionala si evolutiile din zona transnistreana.

Sursa foto ziuaconstanta